Anasayfa / HABERLER / 37.Başkanlar Kurulumuz Tunceli’de Toplandı

37.Başkanlar Kurulumuz Tunceli’de Toplandı

Nisan Ayında gerçekleştirdiğimiz Başkanlar kurulunda alınan karar gereğince Sendikamız,  37. Başkanlar Kurulunu 30-31 Ekim 2009 tarihlerinde Tunceli’de topladı.

 

30 Ekim 2009 Cuma günü Merkez Yönetim Kurulu üyeleri ve Başkanlarımızdan oluşan bir heyetle Tunceli PTT Merkez Müdürlüğü ve Başmüdürlük birimlerindeki emekçiler ziyaret edilerek sorunları dinlenmiş ve ardından yapılan basın açıklamasıyla Eğitim-Sen şubesinde toplantıya geçilmiştir.

 

Yapılan Basın açıklamasında Munzur Vadisinde yapılan ve yapılacak olan barajların Dersim’in kültürel, tarihi ve doğal zenginliklerini yok edeceğinin altı çizilerek barajların yapımı kınanmış ve Tunceli halkının barajlara karşı sürdürdüğü demokratik mücadelesinin yanında olduğumuzun mesajı verilmiştir.  Açıklamada 30 yıldır süren çatışmalı ortamdan Tunceli’nin en çok etkilenen illerin başında geldiği ve Kürt Sorunun Barışçıl ve Demokratik yollarla çözümünün dışında bir yolun olamayacağı  ifade edilmiştir.

 

PTT emekçilerinin çalışma koşullarının her geçen gün ağırlaştığı ve AKP’nin sorunları çözmek bir yana daha da ağırlaştırdığı belirtilen açıklamadan sonra 2 gün sürecek olan toplantıya geçilmiştir.

 

2 gün süren toplantıda; İşkolumuzda çalışan  Emekçilerin yaşadığı sorunlar ayrıntılı olarak tartışılmış ve özelikle kuralsız çalıştırma ve AKP’nin PTT’yi özelleştirme politikalarına karşı önlemler konuşulmuştur.

 

Tunceli İl Temsilcileri ve üyelerimizin 3 gün boyunca gösterdiği misafirperverlik ve cana yakınlık en değerli anılarımız içinde yer aldı. Bu dostane yaklaşımlarından dolayı tüm dostlarımıza ve üyelerimize buradan teşekkür ediyoruz.

 

Başkanlar Kurulunun sonunda gerçekleştirilen gezide üzerinde baraj yapılması öngörülen Munzur vadisi ( Munzur Vadisi Milli Parkı Türkiye’nin en büyük milli parklarındandır)  ve Ovacık gözeleri gezilmiştir.

Katılımcılar, balı ve kuru fasulyesiyle meşhur Ovacık ilçesinde alışveriş yaparak dostluklarının yanı sıra küçük de olsa bölge ekonomisine katkı sunmuş oldular.

 

 

Başkanlar kurulumuzda alınan kararlar örgütümüze ayrıca duyurulacaktır.

 

 tunceli2

 ovacik-copy

OVACIK İLÇESİNDEN BİR KARE

tunceli3

MUNZUR VADİSİ MİLLİ PARKI’NDAN BİR KARE

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

BASKILARINIZLA SÜRGÜNLERİNİZLE CEZALARINIZLA SENDİKAL MÜCADELEMİZİ ENGELLEYEMEYECEKSİNİZ!..

DİYARBAKIR PTT Başmüdürlüğü binası önünde toplanan Şube üye ve yöneticilerimiz, özlük hakları, liyakatsiz atamalar ve ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

seven − four =

Örnek Resim