Anasayfa / HABERLER / TURİSTİK YERLERDEKİ PERSONEL SORUNU İÇİN EYLEM YAPTIK!

TURİSTİK YERLERDEKİ PERSONEL SORUNU İÇİN EYLEM YAPTIK!

Turistik beldelerde yaz döneminde 10 katına çıkan nüfus, personel sıkıntısı yaşayan PTT’de çalışanları ve tüm halkı daha da zor duruma sokuyor. İş yoğunluğunun artması personelin akşam geç saatlere kadar çalışmasına ve yetersiz güvenlik önlemleri dolayısıyla soygunlara sebep oluyor. Bu sorunları dile getirmek için 3 Ağustos 2007 tarihinde Marmaris’te Haber-Sen Genel Başkanı Baki Çınar ve KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul’un katıldığı bir basın açıklaması gerçekleştirdik.   

Muğla iline bağlı turistik beldeler olan Bodrum Marmaris, Fethiye, Datça, Dalyan gibi sahil şeridinde yer alan ilçelerde normalde yaşayan nüfus 40.000-100.000 arasında değişirken, turizm mevsimi boyunca bu sayı 400.000-500.000’e çıkmaktadır. Bu durum, 115 eksik kadroyla çalıştığı bilinen Muğla il ve ilçelerindeki PTT merkezlerinde hizmetlerin durma noktasına gelmesine sebep olmaktadır. Hizmetleri yürütebilmek için mevcut personel mesai almadan karşılıksız ya da saat başı 85 kuruş gibi komik bir mesai ücreti ile adeta köle gibi çalıştırılmaktadır. Aşırı çalışma sonucunda PTT emekçileri psikolojik ve fiziksel rahatsızlıklar yaşamaktadırlar. Bazı merkezlerin çalışma koşulları fiziki olarak da son derece olumsuzdur. Havasız, penceresiz, klimasız, temizliği düzenli olarak yapılmayan iş yerlerinde hizmet vermek büyük sıkıntılara sebep olmaktadır.

Sorunlarımızın çözülmesi doğrultusunda öncelikle kadro açığı kapatılmalı, mesai ücretleri günün koşullarına göre tekrar düzenlenmeli, turizm bölgelerinde çalışanlara teşvik amaçlı ek ödeme yapılmalı, sağlık çalışma ortamları yeniden düzenlenmeli ve PTT merkezlerinde gerekli tüm güvenlik önlemleri alınmalıdır. 

Basın açıklamasının diğer fotoğrafları için tıklayınız, 1 ve 2 

Konuyla ilgili basında yer alan haberler aşağıdadır.
4 Ağustos 2007 Cumhuriyet
6 Ağustos 2007 Birgün
7 Ağustos 2007 Birgün

 

06/08/2007

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

BASKILARINIZLA SÜRGÜNLERİNİZLE CEZALARINIZLA SENDİKAL MÜCADELEMİZİ ENGELLEYEMEYECEKSİNİZ!..

DİYARBAKIR PTT Başmüdürlüğü binası önünde toplanan Şube üye ve yöneticilerimiz, özlük hakları, liyakatsiz atamalar ve ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

15 + 10 =

Örnek Resim