Anasayfa / Basın Açıklamaları / Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ı icraata davet ediyoruz

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ı icraata davet ediyoruz

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ı icraata davet ediyoruz

Sayın Arınç’ın dün yaptığı açıklama sonrasında TRT Yönetimi gereğini yapmalı ve işten atılan iki arkadaşımızı derhal işe başlatmalıdır!

Sayın Arınç, gezi eylemleri esnasında sosyal medyada yaptıkları paylaşımlar nedeniyle işten atılan iki arkadaşımız ile ilgili olarak
“… TRT’den 2 kişi attığı tweetlerden dolayı bilmem ne olmuş. Yok, öyle bir şey. Evet, adam tweet atmış ama hakaret etmiş, ‘filan yerde onlarca kişi öldürüldü, hadi o tarafa gidin’ demiş. Benim 8 bin çalışanım var. 2 kişinin böyle bir halt yemesi karşısında, affedersiniz işinden mi atılıyor? İşinden atmak mümkün mü? Bütün sözleşmeliler kadroya geçti. Görevleri değiştiriliyor ve hakkında disiplin soruşturması başlatıldı…”
demiştir.

Ancak ne yazık ki bu iki arkadaşımız işten atılmıştır.

Sayın Arınç “İşinden atmak mümkün mü?” diyerek, böyle bir olay (ki paylaşımlarda söylenen ifadeler yoktur) nedeniyle çalışanları işten atmanın çok ağır bir yaptırım olduğunu, vicdanen ve hukuken böyle bir şeyin mümkün olmadığını ifade etmektedir.

O halde yapılacak şey bellidir: Sn. Arınç, TRT yönetimine ivedilikle talimat vermeli ve yapılan bu yanlışın düzeltilmesini sağlamalıdır. İşten atılarak aylardır mağdur edilen iki arkadaşımız derhal işlerine başlatılmalıdır.

Halkımızı her fırsatta “lafa değil icraata bakmaya” davet eden siyasal iktidarın bir bakanı olan Sn. Bülent Arınç’ı, yukarıdaki sözlerinin arkasında durmaya ve gereğini yapmaya, yani icraata davet ediyoruz.

KESK/Haber-Sen

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

GAZETECİLİĞİN SORUNLARI CEMİYETLER, SENDİKALAR VE KONUNUN TARAFLARIYLA KONUŞULDU

Türkiye’de gazetecilik ciddi ve sıkıntılı bir dönemden geçmektedir. Medya sivil toplum kuruluşları, sendikalar, cemiyetler dayanışma ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

18 − 13 =

Örnek Resim