Anasayfa / Basın Açıklamaları / PTT YÖNETİMİNE SORUYORUZ!

PTT YÖNETİMİNE SORUYORUZ!

BASINA VE KAMUOYUNA

PTT YÖNETİMİNE SORUYORUZ!

AKP MİTİNGLERİNE TEHDİTLE TAŞERON İŞÇİ TAŞINDIĞI İDDİASI DOĞRU MUDUR?

PTT’de görev yapan taşeron işçilerin sendikamıza ulaştırdığı bilgiler doğrultusunda PTT Yönetiminin aşağıdaki iddialara yanıt vermesini bekliyoruz:

  1. 15 Haziran 2013 günü sabahı Yenimahalle, Çankaya ve Keçiören Dağıtım Toplama Merkezi Müdürlüklerinde görev yapan taşeron işçilere, saat 14.30’da hipodroma gelmeleri gerektiği, aksi halde taşeron firma Asgün tarafından işlerine son verileceği şeklinde çağrı yapılmış mıdır?
  2. İşlerini kaybetme korkusuyla hipodroma gelen taşeron işçilerin, Sincan’da yapılan AKP mitingine zorla götürüldüğü iddiası doğru mudur?
  3. AKP’nin 16 Haziran 2013 günü İstanbul Kazlıçeşme’de düzenlediği miting öncesi yine PTT taşeron işçilerinin aynı şekildeki tehditlerle mitinge taşındığı iddiası doğru mudur?
  4. AKP’nin, 21 Haziran’da Kayseri’de, 22 Haziran’da Erzurum’da ve 23 Haziran Pazar günü Samsun’da yapacağı mitinglerde de benzer iddialar söz konusu olacak mıdır? Bunu önlemek için tedbir alınacak mıdır?

PTT Yönetimini, taşeron işçilerin “asıl işvereni” konumunda olması nedeniyle uyarıyor ve bu vahim iddiaların doğru olup olmadığının ortaya çıkarılması için ivedilikle soruşturma başlatma çağrısı yapıyoruz.

Taşeron firmalarda çalışan işçiler başta olmak üzere tüm emekçileri, benzer telkin ve tehditlerle karşılaşmaları durumunda sesli/görüntülü kayıt yapmaya ve ellerindeki kayıtları sendikamıza ulaştırmaya çağırıyoruz.

Ayrıca Kayseri, Erzurum ve Samsun’da yapılacak mitinglerde yaşanması olası benzer iddiaların takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz.            20.06.2013

HABER-SEN

MERKEZ YÖNETİM KURULU

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

GAZETECİLİĞİN SORUNLARI CEMİYETLER, SENDİKALAR VE KONUNUN TARAFLARIYLA KONUŞULDU

Türkiye’de gazetecilik ciddi ve sıkıntılı bir dönemden geçmektedir. Medya sivil toplum kuruluşları, sendikalar, cemiyetler dayanışma ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

fifteen + fourteen =

Örnek Resim