Anasayfa / DUYURULAR / PTT İle Görüşme ve Yıllık İzinler İçin Bir Genelge

PTT İle Görüşme ve Yıllık İzinler İçin Bir Genelge

YILLIK İZİN SORUNUNDA BİR ADIM DAHA İLERLEDİK

 

Sendikamız 19.01.2009 tarihinde PTT Genel Müdürü Osman Tural ile görüşmüştü.

 

Toplantıda yıllık izinlerin kullanımı ile ilgili kesin önlemlerin alınmasını talep etmişti. Üyelerimiz 2008 ‘de kullanılmayan izinlerinin kullandırılması için Genel Müdürlüğe dilekçeler göndermişlerdi.

 

PTT Genel Müdürlüğü yayınlamış olduğu yeni bir genelge ile  2009 yılında yıllık izinlerin kullandırılması için ünitelerin planlarını yapmaları kesin bir dille duyurdu.

 

Sendikamızın 3 yıldır ısrarla gündeme getirdiği yıllık izin sorununa yönelik PTT genel Müdürlüğü şimdiye kadar 3 genelge yayınlanmıştır. Genelgeler yıllık izinlerin kullandırılması için plan program yapılmasını düzenliyor. 2007, 2008 yıllarında yayınlanan iki genelge hayata geçirilmemiştir. Ancak yıllık izinlerin kullandırılmaması nedeniyle açtığımız davaları kazandık ve mahkeme kararları izin kullandırmanın idarenin sorumluluğunda olduğunu vurguluyor, Personel eksikliğinin izin kullandırmamak için gerekçe teşkil etmeyeceğini kesin dille belirtiyor.

 

Yereldeki yöneticiler izin kullandırma konusunda isteksiz davranmaktadır. Dolayısıyla bu genelgeler emekçilerin haklarında ısrarcı olmaları için iyi bir gerekçe teşkil etse de  aslolan emekçinin izinlerini kullanmak için ısrarcı olmasıdır.  Haklarının takipçisi olmaları gerekmektedir.

 

2008 yılında yıllık izinlerini kullanamayan arkadaşlarımız idareye dilekçe vermişlerdi. Arkadaşlarımızın izinlerini kullanmak için dava açmalarını öneririz.  Sendikamız üyelerimizin davalarını açacaktır.

 

Sendikamız yıllık izin sorunu fiilen bitmediği sürece mücadelesine devam edecektir.

 

 

AYNI DOSYADA CUMARTESİ GÜNLERİ YAPTIRILAN ÇALIŞTIRMA KARŞILIĞINDA EMEKÇİLERE VERİLEN III. DÜZEY ÜCRETLERİN YÜKSELTİLMESİ DE BULUNMAKTADIR. BEKLİYORUZ.

 

 

YILLIK İZİN PANO YAZISI İÇİN TIKLAYINIZ

 

PTT’NİN YILLIK İZİN KULLANDIRILMASINA YÖNELİK SON GENELGESİ İÇİN YIKLAYINIZ

 

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

BASKILARINIZLA SÜRGÜNLERİNİZLE CEZALARINIZLA SENDİKAL MÜCADELEMİZİ ENGELLEYEMEYECEKSİNİZ!..

DİYARBAKIR PTT Başmüdürlüğü binası önünde toplanan Şube üye ve yöneticilerimiz, özlük hakları, liyakatsiz atamalar ve ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

two × one =

Örnek Resim