Anasayfa / HABERLER / Anayasa Mitingine Çağrı

Anayasa Mitingine Çağrı

Anayasa tartışmalarının yaşandığı bu günlerde KESK ve Bağlı Sendikalar  ile  aydın , sanatçı ve akdemisyenlerin olduğu bir grup   10 Nisan 2010 tarihinde  saat 13.00 ‘te İstanbul Kadıköy ‘de miting düzenliyor.  Sendikamızın da destek sunup katıldığı  mitinge halkımız ve üyelerimiz davetlidir.

Adalet Ağaoğlu nun okuduğu çağrı metni şöyle;

“Türkiye, özgürlükçü, çoğulcu, sivil, demokratik bir anayasa istiyoruz. Türkiye toplumunun darbe anayasaları ile yaşama layık olmadığı anlayışından hareketle ayrımcılığa uğrayan, hakları ihlal edilen geniş kesimlerin kendi anayasalarını yapabileceğine inanıyoruz. Birlikte ve barış içerisinde yaşayabilmemizin tek yolunun 12 Eylül anayasasından tümüyle kurtulmaktan geçtiğini biliyoruz.” Yazar Adalet Ağaoğlu, bugün Taksim’de yapılan basın açıklamasında tüm yurttaşları 10 Nisan cumartesi günü 13.00’da Kadıköy meydanında düzenlenecek mitinge çağırdı.

191 imzacının oluşturduğu Sivil anayasa Platformu adına açıklamayı Ağaoğlu okudu. Platforma imza verenler arasında Ali Balkız, Muhsin Kızılkaya, Murat Belge, Oral Çalışlar, Kezban Hatemi, Ümit Kardaş, Ferhat Kentel, Celal Başlangıç, Celalettin Can, Erdoğan Aydın, Aslı Erdoğan ve Ali Nesin de var.

Hükümetin gündeme getirdiği anayasa değişikliğiyle ilgili taleplerini dillendirmek için düzenlenecek mitinge Rojda ve İlkay Akkaya da şarkılarıyla katılacak.

Mitinge destek veren Barış ve Demokrasi Partisi’nden (BDP) İstanbul İl Başkanı Mustafa Avcı, bianet’eHalkın talebi AKP’nin hazırladığı pakette yoksa alternatif bir anayasa kaçınılmazdır. Biz CHP ve MHP gibi kapılarımız da kapatmadık. Bu talebin düzenlenecek mitingde coşkulu bir kalabalık bekliyorum. Çünkü Nevroz’daki havayı gördük” dedi.

İş insanı Osman Kavala da, alternatif anayasa talebinin “üçüncü bir sesin görüşü” olduğunu söyledi. Kavala, “Şu andaki mevcut kutuplaşma dışında daha demokratik bir anayasanın var olabileceğini, anayasa paketinin derinlemesine düşünülmeye ihtiyacı olduğunu halkın da bilmesini istiyoruz” diye konuştu.

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

BASKILARINIZLA SÜRGÜNLERİNİZLE CEZALARINIZLA SENDİKAL MÜCADELEMİZİ ENGELLEYEMEYECEKSİNİZ!..

DİYARBAKIR PTT Başmüdürlüğü binası önünde toplanan Şube üye ve yöneticilerimiz, özlük hakları, liyakatsiz atamalar ve ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

four × 3 =

Örnek Resim