Anasayfa / HABERLER / CHARLİE HEBDO Katliamını Kınıyoruz!

CHARLİE HEBDO Katliamını Kınıyoruz!

Fransa’nın Paris kentinde Charlie Hebdo adlı dergiye yapılan saldırı 12 kişinin ölümüne neden olan bir terör saldırısı olmanın ötesinde, insanlığın yüzyıllarca süren mücadelesi sonucu ortaya çıkan hak ve özgürlükleri hedef aldığı için de son derece vahim ve üzücüdür.

Faşist zihniyetten ve çetelerin son yıllarda Ortadoğu ve Afrika başta olmak üzere dünyanın her yerine yayılan terörünün bir göstergesi olan saldırıları, emperyalist ve uluslararası hegemonik güçlerin politikalarından nasıl beslendiklerini görmeden değerlendirmek eksik kalacaktır.

Bu saldırı elbette sadece Fransa’da değil, dünyanın her yerinde basın ve ifade özgürlüğüne, eleştiri ve hicve tahammülsüzlüğün acı bir göstergesidir.

Farklı etnik ve dini inançları yok edilmesi gereken düşman olarak gören gericiliğin son yıllarda devasa olanaklarla saldırılar düzenlemesi, vahşette sınır tanımaması ve insanlığı korku ağlarıyla teslim almak istemesi geleceğimizi tehdit eder hale gelmiştir. Öte yandan bu tip terör saldırılarına “makul” gerekçeler arayanların ve “ama”lı kınama tutumu içinde olanların aynı zihniyetten beslenmeleri kaygılarımızı artırmaktadır.

Bir kez daha saldırıyı şiddetle kınıyor, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve tüm Charlie Hebdo ekibine başsağlığı dileklerimizi iletiyor, dayanışma duygularımızı ifade ediyoruz.

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

GAZETECİLİĞİN SORUNLARI CEMİYETLER, SENDİKALAR VE KONUNUN TARAFLARIYLA KONUŞULDU

Türkiye’de gazetecilik ciddi ve sıkıntılı bir dönemden geçmektedir. Medya sivil toplum kuruluşları, sendikalar, cemiyetler dayanışma ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

thirteen − three =

Örnek Resim