Anasayfa / HABERLER / CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu KESK'i Ziyaret Etti!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu KESK'i Ziyaret Etti!

Cumhurbaşkanlığı seçimi çerçevesinde temaslarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet, Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde görüş alışverişinde bulunmak üzere KEK Genel Başkanımız Lami Özgen ile Yürütme Kurulu üyelerimizi bugün (2 Haziran 2014) ziyaret etti. Görüşmede bağlı sendikalarımızın Genel Başkanları da bulundu.

Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik görüş alışverişinde bulunan Kemal Kılıçdaroğlu ve KESK Genel Başkanımız Lami Özgen ziyaret sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundular.

_6025378

KESK Genel Başkanımız Lami Özgen açıklamasında şunları kaydetti: “Nasıl bir cumhurbaşkanı istiyoruz sorusuyla ilgili, bir emek örgütü olarak KESK öncelikle emekten yana politikalarla bir tutum alabilen, gerçek anlamda cumhurun (halkın) temsilcisi olan ve ülkesinde her yaştan çocuklarla empati kurabilen bir anlayışa sahip cumhurbaşkanı istiyor. Bu temelde toplumun bütün kesimlerine yönelik, başta ötekileri olmak üzere, farklı inançları, kimlikleri, dilleri kabul eden ve empatiyle yaklaşabilen, toplumsal cinsiyet eşitsizliğine ilişkin etkin politikaları hayata geçirebilecek anlayışa sahip, yoksulluğa, eşitsizliğe karşı insanca yaşam temelinde barıştan, demokrasiden ve emekten yana ödün vermeyen, özgürce yaşam, eşit özgür ve demokratik bir Türkiye’yi hedefine alan adayların cumhurbaşkanlığının bir anlam kazandığını söylemek istiyorum.

Bizler bu ülkenin geleceğini ortak yaşamını başta bütün ötekilerle, ezilenlerle, toplumun bütün kesimleriyle beraber evrensel ölçüde ve ulusal ölçekte hukuk çerçevesinde önemseyen ve bunun çabası içinde olan bir tutumun bu ülkenin ortak geleceğini belirleme konusunda bir iradeye sahip olabileceğini ve bu çerçevede adayların öne çıkması gerektiğini ifade ettik. KESK olarak elbette ki buna ilişkin kendi düşüncelerimizi geniş bir şekilde basınla da kamuoyuyla da paylaşacağımızı bir kez daha ifade etmek isterim.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: “Sayın genel başkan ve çalışma arkadaşlarıyla beraber verimli bir görüşme oldu. Biz ziyaret gerekçemizi kendilerine ilettik, öncelikle tabii 20 milletvekili imzasıyla cumhurbaşkanı adayının belirlendiği malumunuz,  ancak keşke mümkün olsaydı da sivil toplum kuruluşlarının, meslek kuruluşlarının da cumhurbaşkanı adayını belirleme imkanı olsaydı çok daha iyi olurdu. ancak yasa buna izin vermiyor,  bu çerçevede bir emek örgütü olan KESK’in görüş ve önerileri son derece önemlidir.

Biz hep birlikte bir cumhurbaşkanı adayı belirleyeceğiz, bu çerçevede sizlerin görüşü nedir nasıl bir cumhurbaşkanı adayı olmalıdır diye görüş alışverişinde bulunduk, az önce sayın genel başkan bu çerçevede kısa bir sunuş yaptı, gerçekten de cumhurbaşkanı adayının özgürlükten, demokrasiden, hukukun üstünlüğünden yana kadın erkek eşitliğinden yana, rahatlıkla sokaklarda yürüyebilen, halkla diyalog kurabilen,  devletin uyum içinde çalışmasını sağlayabilen, uluslararası  hukuku özümsemiş, bilgi birikimi yeterli bir cumhurbaşkanı olmasını amaçlıyoruz. Üç aşağı beş yukarı isimler açıklandıktan sonra bu konuda sanırım daha ayrıntılı bilgiyi KESK dahil diğer meslek kuruluşları da kamuoyuyla paylaşırlar, ben genel başkana ve çalışma arkadaşlarına çalışmalarında başarılar diliyor, teşekkür ediyorum”. dedi

zi2

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

GAZETECİLİĞİN SORUNLARI CEMİYETLER, SENDİKALAR VE KONUNUN TARAFLARIYLA KONUŞULDU

Türkiye’de gazetecilik ciddi ve sıkıntılı bir dönemden geçmektedir. Medya sivil toplum kuruluşları, sendikalar, cemiyetler dayanışma ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

twenty − twenty =

Örnek Resim