Anasayfa / HABERLER / Cumhuriyet Gazetesi’ne Destek Ziyareti!

Cumhuriyet Gazetesi’ne Destek Ziyareti!

Konfederasyonumuz heyeti, dün (4 Haziran 2015) İstanbul’da, MİT Tır’ları haberi nedeniyle Erdoğan’ın hedef gösterdiği Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’ı ve Ankara’da Cumhuriyet Gazetesi Temsilciliği’ni ziyaret ederek desteklerini ilettiler.

İstanbul’daki ziyaret, Konfederasyonumuz Eş Genel Başkanları Lami Özgen ile Şaziye Köse, Eğitim Sen 2 No’lu Şube Başkanı Turgut Yokuş, Eğitim-Sen 3 No’lu Şube Başkanı Hüseyin Tosu ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Anadolu Yakası Şube Başkanı Erdal Güzel’in katılımıyla Cumhuriyet Gazetesi’nin Şişli’deki binasında gerçekleşti. Konfederasyonumuz heyetini Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Tahir Özyurtseven karşıladı.

‘Basit değil’

Ziyarette, Konfederasyonumuz Eş Genel Başkanı Lami Özgen, hukuku çiğneyen bütün uygulamaları açığa çıkarmanın basın kuruluşları ve basın mensupları açısından temel bir görev olduğunu söylerek, özgür basının gerçeklerin ortaya çıkmasındaki rolüne değindi. Halkın haber alma ve bilgilendirme hakkının engellenemeyeceğini dile getiren Eş Genel Başkanımız Lami Özgen, uzun bir süredir hükümetin Ortadoğu ve Suriye’de yaşanan savaşın lojistik desteğini sağladığını aktararak hükümetin savaş politikalarının komşu ülkelerde halkların öldürülmesine sebep olduğunu, bu politikaların ne insanlık ne de komşuluk ilişkilerine sığdığını ve Cumhuriyetin haberiyle de suç üstü yakalandığını belirtti. Eş Genel Başkanımız hükümeti bir an önce hukuka uygun davranmaya çağırarak, basına yönelik tehdit, hak ihlalleri, anti demokratik uygulama ve baskıları kınadığını ifade etti, Cumhuriyet Gazetesi’ne desteklerini iletti.

Can Dündar ise “Biz görevimizi yaptık. Cumhurbaşkanının bu tavrı yeni değil. Ama bu kez hakikaten hiç olmadığı kadar dayanışma noktasındayız, demek ki bıçağın kemiğe dayandığı bir nokta varmış. Gelen destekler bizim için çok kıymetli” diyerek, teşekkür etti.

cumhuriyet-destekankara

İstanbul’daki ziyaretle eş zamanlı olarak Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilciliğini de  MYK üyelerimiz Ramazan Gürbüz ve İlhan Yiğit ziyaret ederek desteklerini iletti. Ziyarette Cumhuriyet Gazetesi Ankara temsilcisi Erdem Gül ile Köşe Yazarı Güray Öz hazır bulundular.

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

GAZETECİLİĞİN SORUNLARI CEMİYETLER, SENDİKALAR VE KONUNUN TARAFLARIYLA KONUŞULDU

Türkiye’de gazetecilik ciddi ve sıkıntılı bir dönemden geçmektedir. Medya sivil toplum kuruluşları, sendikalar, cemiyetler dayanışma ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

sixteen − 14 =

Örnek Resim