Anasayfa / HABERLER / Dünya İşçileri 10 Ekim Katliamını Kınıyor!

Dünya İşçileri 10 Ekim Katliamını Kınıyor!

RUTGERS UNİVERSİTESİ AMERİKAN UNİVERSİTE PROFESORLERİ DERNEĞİ AMERİKAN EĞİTİMCİLER FEDERASYONU 

10 ekim’de Türkiye’de Ankara’da pek çok sivil toplum kuruluşu, sendika, devrimci ve demokratik partilerin bir araya geldiği bir barış mitingi şiddetli bir saldırının hedefi oldu. 128 kişi öldürüldü ve yüzlerce kişi yaralandı. Bu son saldırı  mitinglere yönelik diğer saldırılardan biriydi. Türkiye’de özgürce bir araya gelme ve protesto etme gibi eylemler artık oldukça hassas ve tehlikeli bir hale gelmeye başladı.

Biz Rutgers AAUP-AFT’nin (Amerika Üniversite Profesörleri Derneği- Amerika Öğretmenler Federasyonu) Yönetim Kurulu olarak bu saldırıları kınıyor ve Türkiye’deki sendikalardan kardeşlerimize dayanışmamızı ve desteğimizi sunuyoruz. Türkiye halklarının yanındayız ve AKP Hükümeti iktidarını protesto hakkının güvenli bir biçimde sağlanması ve vatandaşlarının demokratik haklarını kullanmalarına izin vermesi konusunda  uyarıyoruz.

Rutgers, AAUP-AFT

Amerika Üniversite Profesörleri Derneği- Amerika Öğretmenler Federasyonu

CSP-CONLUTAS

Central Sindical e Popular

Barış, İstihdam ve Demokrasi İçin Mücadele Eden Türk İşçilerle Uluslararası Dayanışma

10 Ekim’de Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ve diğer sosyal ve siyasi örgütlerin çağrısıyla yapılan gösteri Ankara’da 100’e yakın insanın ölümüne ve çok sayıda kişinin yaralanmasına neden olan bombalı bir saldırının hedefi olmuştu. Saldırıdan çok kısa bir zaman sonra polis şiddet kullanarak göstericilere saldırdı.

Bu barışçıl göstericiler Erdoğan yönetimini Kürtlere yönelik savaşı durdurması konusunda uyarmakta ve emek ve özgürlük kadar bu yönetimin saldırıları altında olan emek ve sivil hakları talep etmekteydi. Erdoğan yönetimi savaş ve baskı yoluyla işçi sınıfını baskı altına alma ve sindirmeyi, bu yönetimi sürdürmek üzere milliyetçi bir hatta halkı ayrıştırmayı istiyor.

Bir Brezilya Emek Federasyonu olan CSP-Conlutas, bağlı sendikaları ve sosyal örgütlerle birlikte bu olaydan etkilenen sendi,kacılar ve aktivistlerle dayanışma duygularını ifade eder ve başsağlığı dileriz.

Sosyal hareketlere yönelik tüm bu faşist saldırıları ve Erdoğan yönetiminin baskılarını kınıyoruz. Bu katliama sebep olan herkesin tam olarak soruşturulşmasını ve sorumluların cezalandırılmasını talep ediyoruz.

Genel Grev çağrınızı destekliyor ve savaşın sona ermesiiçin verilen mücadelede, emek ve demokratik haklar mücadelasinde Türk ve Kürt işçilerle dayanışma içinde olduğumuzu ifade ediyoruz.

CSP-Conlutas

São Paulo, 12 Ekim 2015

Brezilya

AVRUPA EKONOMİ VE SOSYAL KOMİTESİ İŞÇİ GRUBU BAŞKANLIĞI

Avrupa Ekonomik ve Sosyal Komitesi İşçi Grubu adına Ankara’daki korkunç terorist saldırıyı takiben bizi büyük bir üzüntü ve acı sardığını ifade etmek isteriz. Barış için gösteri yapmakta olan yüzlerce yurttaşın öldürülmesi vahşi bir suçtur. Bu, terorismin zarar verdiği bölgelerin hiç birinde ve  Türkiye’de barış, dayanışma ve demokrasi için mücadele eden güçleri zayıflatmayacaktır. Bizler bu barışçıl gösteriyi düzenleyen Türkiye sendikaları KESK ve DİSK’in, hayatlarını kaybedenlerin aile ve yakınlarının yanındayız.

Avrupa sendika hareketi Türkiye sendikalarını desteklemektedir ve barış ve demokrasinin sağlanmasına yönelik olarak sürecek tüm girişimlerin arkasındadır.

Dayanışmayla

Gabriele Bischoff
İşçi Grubu Başkanı

SENDİKA BİRLİĞİ KONGRESİ-TUC

Cumartesi günü yaşanan vahşet, TUC adına Ankara’da cumartesi günü korkunç bir biçimde hayatlarını kaybedenlere ilişkin olarak tüm mağdurlar ve ailelerine baş sağlığı dileklerimi iletmek isterim. Barış çağrısı yapmak için bir miting gerçekleştirenlerin böyle bir şiddetle karşılık bulması oldukça trajik.

KESK ve DİSK’in bu mitingi aktif bir biçimde desteklemiş olduğunu ve bu nedenle mağdurların arasında üyelerinizin bulunduğunu biliyorum.

Patlamanın ardından güvenlik güçlerinin yaralı ve ölüler arasında arkadaşlarını ve yakınlarını arayanlara göz yaşartıcı gaz atmış olduğu belirtiliyor. Bunlar gerçekse görevi rahatsızlık yaratmak yerine yardım sağlamak olan  kamu görevlilerinin bu davranışı tamamıyla alçakçadır.

Saygılarımlşa

Frances O’Grady

Genel Sekreter

WFTU’YA BAĞLI KAMU VE KAMUYA BAĞLI ÇALIŞANLAR ÖRGÜTÜ  

10 Ekim cumartesi günü sabahı Ankara’daki gösteriye iki farklı patlamayla saldırdılar. Bu gösteri için sendikalar Kürt ve Türk Sol parti HDP’yi desteklemek, PKK’ye yönelik saldırılara son verilmesini, sokağa çıkma yasağı ilan edilen Kürt şehirlerinde askersizleştirme ve Erdoğan hükümetine karşı çıkan solcu militanlara aktivistlere gazetecilere yönelik baskıların bir son bulması talebiyle çağrı yapmıştı.

TUI PS&A  barış ve demokrasi için Ankara’daki kitlesel gösterideki katliam sırasında hayatını kaybeden ya dayaralananların ailelerine işçilere ve onların sendikalarına Türk ve Kürt halklarına başsağlığı dileklerini iletir.

Bizler Türk Hükümetinin saldırılarına karşı demokrasi ve barış mücadelesinin tarafındayız ve tarafında olacağız. Bu saldırıyı kiminb gerçekleştirdiğini henüz bilmiyorsak da bu katliamın devletin katliamı olduğunu düşünüyoruz.

TUI PS&A  sınıf sendikaları  işçiler, kardeşlerimiz ve Türkiye halkları ile dayanışma içinde olduğunu belirtir. Sendikalar genel grev ilan etti grevlerini ve mücadelelerini destekliyoruz.

Emperyalist teröre cevap vermek halkların mücadelesidir.

TUI PS&A

FZZ POLONYA SENDİKALAR FORUMU

Sayın Başkan

Tüm Sendikalar Forumu (FZZ) üyeleri adına Türkiye vatandaşları ve Türk sendikala hareketi için oldukça dramatik olan bu zamanda dayanışma duygularımızı ve taziye mesajlarımızı iletmek istiyorum.

Barışçıl gösterinin bombalarla durdurulduğu bilgisi bizi sarstı. Fakat aynı zamanda sendikaların işçilerin sosyal ve ekonomik onuru ve tüm yurttaşlara barış için birlikte çalışması gerektiği ve çalışacağını bir kez daha kanıtladı.

Şu günlerde tüm zihnimizin ve kalplerimizin sizinle ve bu zalimane saldırının tüm kurbanlarının aileleriyle olduğundan emin olmanızı isterim.

Dayanın değerli dostlarım ve haklarınız için mücadele etmeye devam edin.

Dayanışmayla

Tadeusz Chwalka

FZZ Başkanı

Kommunal, İsveç Belediye İşçileri Birliği

Kommunal Ankara’da 10 ekim’de gerçekleşen bombalı saldırıları emek barış ve demokrasiye yönelik barbarca bir saldırı olarak kınar, kurbanların aileleri, meslektaşları ve arkadaşlarının yasını paylaşır.

Barışçıl bir gösteriye bu tür alçakça saldırıyla sarsıldık ve bu saldırıya ilişkin tüm koşulların şeffaf ve bağımsız bir biçimde tam olarak soruşturulması konusunda uyarıda  bulunuyoruz.

Kommunal Türkiye’deki kadın ve erkek kardeşleri ile tam bir dayanışma içinde olduğunu belirtir. Özellikle DİSK ve KESK’e ve uzun süredir devam eden işbirliği içinde olduğu PSI’e bağlı sendikalarına başsağlığı dileklerimizi iletmek istiyoruz.

Bu sürede her yerde sendikalar hükümetin vatandaşlarının güvenliğini sağlaması ve temel demokratik ve sendikal haklara saygı duymasını sağlama konusunda Türkiye’ye mümkün olan her tür uluslararası baskı yapılması konusunda ısrarcı olmalıdır.

Dayanışmayla,

Kommunal, İsveç Belediye İşçileri Birliği

Annelie Nordström

Başkan

DIE LINKE – Andreas Günther

Sayın Şaziye Köse ve Lami Özgen

Ankara’da geçtiğimiz cumartesi günü barış gösterisinde yaşanan katliam bizi dehşete düşürdü. Bu korkak saldırı aynı zamanda Türkiye’de demokrasi ve barışa yönelik bir saldırıdır. Mağdurların aileleri ve yakınlarına şifa ve başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Yaralıların bir an once sağlıklarına kavuşmalarını diliyoruz. Bu zalimane saldırılara kyönelik bağımsız bir sorgulama gerçekleşmelidiri. Bu karanlık günlerde Türkiye’de barış için mücadele eden tüm demokratik güçlerle dayanışma içindeyiz.

Kardeşçe

Katja Kipping      Bernd Riexinger    Gregor Gysi

RUSYA BAĞıMSıZ SENDIKALAR FEDERASYONUNUN (FNPR)

Değerli Kardeşlerim,

Rusya Bağımsız Sendikalar Federasyonunun (FNPR) temsil ettiği Rusya işçileri, Federasyonun yönetici ve aktivistleri olarak yoldaşlarımız, Türk sendikalarının organize ettiği barış mitingine yönelik  alçakça saldırı ile sarsıldığını belirtmek isteriz. Türkiye halkı ve sendikalarıyla dayanışma içindeyiz.  Acınızı ve üzüntünüzü paylaşıyoruz.

Hayatını kaybedenlerin, yaralananların yakınlarına ve ailelerine başsağlığı ve acil şifa dileklerimizi iletin lütfen.

Bu suçun arkasındakilerin bir an once bulunarak cezalandırılmasını umut ediyoruz. Masum insanları öldürenlere yönelik yeterince ağır cezalar getirilmelidir.

FNPR Genel Başkanı                                             Mikhail.V.Shmakov

CGSLB-ACLVB (BELÇİKA)

Sayın Özgen,

Değerli KESK üyeleri

CGSLB-ACLVB Ankara’da geçtiğimiz cumartesi günü gerçekleşen korkunç bombalamaların ardından kurbanlara ve onların ailelerine sendika dostlarımız KESK ve DİSK’e olan desteğini ifade etmek ister.

Bu olayın failleri barış için gösteri yapan masum insanları öldürerek en alçakça biçimde davranmıştır.

Olayın faillerinin yanında müdehale hizmetinin mağdurlara ulaşmasını önleyerek şiddet kullanarak kalabalığı dağıtan yetkililerin tepkilerini de kınıyoruz.

Avrupa ve uluslar arası sendikal hareket maruz kaldığı her türlü saldırıya ve cumartesi günü olduğu gibi bunun alabileceği en vahim şekle karşı sıkı sıkıya birbine kenetli durumda kalmak zorundadır. Sendikalar ve sivil toplum örgütleri her barışçıl toplumun nüvesidir ve cumartesi olaylarında hedef alınan bu nüvedir. Bu nedenle sadece işçilerin barışı ve onuru için değil tüm insanlık ve vatandaşların barışı ve onuru için verdiğiniz mücadelede sizi destekliyoruz.

Terör sınır tanımıyor olabilir, ama bizim teröre karşı dayanışma ve birlikteliğimiz de sınır tanımıyor.

Saygılar

Oliver Valentin

CGSLB-ACLVB Ulusal Sekreteri

BÖLGESEL SENDİKA KONSEYİ “RSS SOLIDARNOST” ANKARADAKİ PATLAMANIN MAĞDURLARINA BAŞSAĞLIĞI DİLER

Bölgesel Sendika Birliği Konseyi “Solidarnost” üyeleri Üsküpteki oturumlarında Ankaradaki terror saldırısında hayatını kaybedenkurbanların  aileleri ve yakınlarına taziye ve dayanışmalarını ifade etmiştir.

RSS Solidarnost üyeleri, Avrupa Sendika Konfederasyonu üyeleri Türk Sendikaları, DİSK ve KESK’in düzenlediği barış mitinginde en az 86 kişinin ölmesi ve 186 kişinin yaralanmasına neden olan bu korkunç olayı kınamaktadır. Bu hareket sendikalar ve barışa yönelik zalimane bir saldırıdır.

RSS Solidarnost üyeleri tarih boyunca sendikaların sürekli olarak fiziksel, sözel, hukuki saldırılarına maruz olduğunu vurgulamaktadır, ancak işçilerin hakları ve gereksinimlerini koruma mücadelesinde yıldırılamayacaktır.

RSS Solidarnost Üyeleri:

Makedonya Sendika Federasyonu – CCM

Makedonya Bağımsız Sendika Federasyonu – KSS

Hırvatistan Sendika Federasyonu – SSSH

Slovenya Sendika Federasyonu – ZSSS

Sırbistan Sendika Federasyonu – SSSS

İş Kolu Sendikaları Birliği – NEZAVISNOST- UGS Nezavisnost

Sırp Cumhuriyeti Sendika Federasyonu

Bosna ve Hersek Bağımsız Sendika Federasyonu – SSBiH

Karabağ Bağımsız Sendikaları Birliği -USSCG

Üsküp, Macedonia

TCO (ISVEÇ BEYAZ YAKALı ÇALIŞANLAR KONFEDERASYONU)

Sayın

Eş Başkan Lami ÖZGEN

Eş Başkan Şaziye KÖSE

Genel Sekreter Hasan TOPRAK

Değerli meslektaşlar, arkadaşlar

Geçtiğimiz cumartesi günü barış gösterisine zalimane ve vahşi saldırı olduğu haberini aldığımızdan beri büyük bir acı ve üzüntü içindeyiz. Örgütüm TCO adına aralarında pek çok sendikacının da bulunduğu çok sayıda masum insanı öldüren bu ölümcül saldırıyı kınıyorum.

Bu sadece barış gösterisine katılarak hayatını kaybeden cesur erkek ve kadınlara yönelik bir saldırı değildir.Bu aynı zamanda demokrasinin özüne ve esasına, ifade ve örgütlenme özgürlüğüne yönelik zalimane bir saldırı.

Barış, demokrasi ve insan haklarının savunucuları olarak size ve aynı zamanda bu zalimane saldırının mağdurlarına ve onların aile ve arkadaşlarına başsağlığı dileklerimi iletmek isterim.

TCO Türkiye’de insan hakları ve demokrasi mücadelesinde Türkiye sendika konfederasyonlarının yanındadır.

Dayanışmayla

Eva Nordmark

TCO Başkanı

CCOO-İŞÇİ KOMİSYONLARI SENDİKALARI KONFEDERASYONU, İSPANYA

Kani Beko

DİSK

Lami Özgen

KESK

Değerli meslektaşlar,

CCOO adına Ankaradaki korkunç saldırıya ilişkin olarak ve barış için gösteri yapan yurttaşların zalimce katledilmesinden acı ve üzüntü ifade etmek isterim.

Kendi adıma ve temsil ettiğim işçiler adına Türkiye halkı ve işçileri ile dayanışma içinde olduğumu ve Türkiye’de demokrasi konusundaki kararlılığımı iletmek istiyorum. Bu bağlamda Türk hükümeti tüm vatandaşlarının oy kullanma hakkını  garanti altına almak için tüm araçlarını kullanmalıdır.

CCOO OLARAK Türk sendikaların bu ülkede vatandaşların ve işçilerin barış ve özgürlüklerine erişme hedefine yönelik tüm girişimlerini destekliyoruz.

Dayanışmayla

Ignacio Fernandez Toxo

CCOO Genel SEkreteri

İspanya Genel İşçi Sendikası UGT-E

DİSK

KESK

Türkiye

Değerli meslektaşlarım,

İspanya Genel İşçi Sendikası UGT-E’den Ankara’da geçtiğimiz cumartesi günü yaşanan zalim saldırıdan sonra dayanışma ve desteğimizi ifade etmek istiyoruz.

Ölen ve yaralananların yakınlarına başsağlığı ve şifa mesajlarımızı iletin lütfen.

Barış için yapılan bir gösteriye katılan şiddet yanlısı olmayan insanlar fanatizm ve terörün masum kurbanlarıdır. Örgütlerimiz barışı garanti altına almalı ve zayıf olanları savunmalıdır ve bu nedenle bu bir anlam ifade etmeyen zalimane saldırılara rağmen mücadele etmeyi bırakmamalıyız.

Dayanışma ile

Kardeşçe selamlar

Candido Mendez                   Manuel Bonmati

UGT Genel SEkreteri       UGT Uluslar arası Sekreteri

(UMMI) İRAN METAL İŞÇİLERİ SENDİKASI

Değerli Yoldaşım

Lami Özgen,

KESK Eş Genel Başkanı

KESK’li Yoldaşlarım,

İran Metal İşçileri Sendikası adına (UMMI) içinde bulunduğumuz bu zor zamanda İranlı yoldaşlarımın dayanışma mesajlarını iletmek istiyorum. Türkiye’deki gelişmeleri takip ediyorduk ve 10 Ekim Cumartesi günü Ankara’da gösterilere terör saldırısı yapıldığı haberiyle dehşete düştük. Sendikamız bu vesileyle bir açıklama yaptı ve zalim Erdoğan hükümetini kınadı.

Türkiye’de verdiğiniz barış, ilerleme ve sosyal adalet mücadelenizde güç ve başarı dileriz.

En iyi dileklerimizle

Maziyar Gilaninejhad

Yönetim Kurulu Sözcüsü

İran Metal İşçileri Sendikası

Tahran – Iran

ORTADOĞU’DA BARıŞ İÇIN

Türkiye’de barış aktivistleri ve sendikaların davetiyle Ankara Garı önünde 10 Ekim’de gerçekleşen önemli bir barış ytürüyüşünün  iki terror saldırısının hedefi olması sonucu 100’den fazla barış sever insane öldürüldü ve çok sayıda kişi, yaralandı.

Kendinden once gelenler gibi sadece kar etmeyi düşünerek akaryakıt kaynaklarına erişim sağlamak ve bölgenin polisliğini yapabilmek için Irak ve Suriye tarafından kıştırtılan savaşı, gerici ve barbar terror gruplarını destekleyen Erdoğanın emek karşıtı hükümeti uzun bir zamandır Türkiye’nin barış severlere ve işçi sınıfına Taksim Gezi Parkında yaşanan talihsiz olaylardan bu yana yumruk sallıyordu. Daha da ileri gitti ve IŞİD’iİran sınırına doğru yönlendirdi.  Maalesef İranın en güçlü politikacıların ihmalleri ve sorumsuzluğu nedeniyle bu olaylar İran ve Suidi Arabistan arasında kapitelistlerin küresel kışkırtmalarının ekmeğine yağ sürecek bir savaşa yol açacak görünüyor.

Yemen’de savaşı ve kanı kışkırtan ve sürdüren Katar ve Suuidi Arabistan aracılığıyla IŞİD’e para ve silah gönderenler ki Erdoğan bunun aktif bir örneğidir bölgeyi sıkıntıya sokmakta ve büyük akaryakıt şirketlerinin en düşük ücretlerle yağ reservlerini yağmalamasına göz yummaktadır. Erdogan’a gore Suriye, İran, Kobani, Yemen ve Ankara’daki insanların yaşiamları kıymetsiz.

İran Metal İşçileri Sendikası (Felezkar) Türkiye’deki kardeş emek Konfederasyonları DİSK ve KESK ile ve Türkiye Metalişçileri Sendikasının yanındadır, ülkedeki barış ve ilerleme yanlısı göstericilerin korkunç bir biçimde katledilmesini kınamakta; Orta Doğu’da tüm ülkelerde barış çağrısında bulunmakta, Erdoğan hükümetinin emek karşıtı ve savaşkarşıtlığına direnen ve karşı duranları selamlıyoruz.

MACARİSTAN BAĞIMSIZ SENDİKALARI DEMOKRATİK BİRLİĞİ LİGA

Değerli meslektaşlar,

Macaristan Bağımsız Sendikaları Demokratik Birliği LİGA adına Ankara’daki terör saldırısına ilişkin taziyelerimizi ifade etmek isterim.  Genç meslektaşlarımzdan bişrisi geçtiğimiz hafta gerçekleşen ETUI’nin sendiakaların enerjisisni yeniden kazanmasına yönelik eğitiminde Brükseldeydi  ve yeni döndü. Bu arkadaşımzı meslektaşı Ali Kitapçı’yı bu korkunç olayda kaybetmişti. Barışçıl gösteriyi organize eden KESK ve DİSK’in hayatını kaybedenleri,n aile ve arkadaşlarının yanındayız!

Başınız Sağolsun,

Adrienn Hangonyi

International Relations Coordinator
LIGA-Democratic League of Independent Trade Unions

PSI

DİSK ve KESK Genel  Sekreterleri’ne

14 Ekim 2015

Değerli Kardeşlerim,

Dünyadan 20 milyon işçinin 10 Ekim Cumartesi günü Ankara’da gerçekleşen ölümcül bombalı saldırıda hayatını kaybeden 96 kişinin ailelerine başsağlığı, yaralanan 250’den fazla işçiye ise acil şifa dileklerini iletiyorum.

Kamu Hizmetleri Enternasyonali  Kürt isyancılar ve Türk güvenlik güçleri arasında yeniden yaşanmaya başlanan şiddete bir son verilmesi çağrısında bulunmak üzere gerçekleştirdikleri barış mitingine katılan  PSI üyesi DİSK ve KESK konfederasyonu üyelerine yönelik bu zalimane saldırıyı kınar. Patlamalar miting için Ankara garında 100 binden fazla kişinin toplanmaya başlamasından kısa bir süre sonra gerçekleşti. İnsanlar sokaklarda ölüyorken, polisler ambulansın onlara ulaşmasını engelledi. Pazar günü polis yas tutanların bu alana girerek karanfil bırakmasına izin vermedi.

Ülkede özel sektörde iş yerleri önünde açıklamalar ve anmalar organize edilirken kamu hizmetlerinin  durdurulmasını sağlayan  12 ve 13 Ekim genel grevine de destek verdiğimizi belirtiriz. Polisin bu gösterilere katılan göstericileri gözaltına alması, cenaze törenlerine zorluk çıkarması oldukça korkunç ve bu hükümetin halka saygısızlığının bir başka göstergesi.

Türk hükümetine mağdurlara derhal gereken desteğin sağlanması ve Kürt halkına yönelik tüm saldırılarını durdurması çağrısında bulunuyoruz. Olay hakkında tam ve tatmin edici soruşturmaların başlaması ve sorumluların yakalanmasını bekliyoruz. Protesto eylemlerinin sadece siyasi gerilimi artırması beklenirken, bu saldırı Türkiye’de gerçekleşecek olan 1 Kasım seçimlerinden birkaç hafta önce gerçekleşti. Türk hükümeti seçimlerin huzurlu bir atmosferde daha fazla kan olmadan gerçekleştirilmesini sağlamak zorundadır.

Geçtiğimiz hafta Nobel Barış Ödülü Tunus Ulusal Diyalog Dörtlüsü’ne verildi, Tunus sendika konfederasyonu UGTT’de bu dörtlü içinde yer alıyor. Bu örnek Türk hükümetinin ciddi bir biçimde değerlendirmesi gereken bir örnek. Bu şiddet sarmalını ve ülkeyi zehirlemekte olan ayrımcılığı durdurmak için sendikalarla ve demokratik örgütlerle diyalogu başlatın.

Türk hükümeti barış çağrısında bulunan işçileri tutuklamak ve gözaltına almak yerine sendikalara saygı duymalı ve azınlıkları korumalıdır. PSI, GFMD (Göç ve Kalkınma Küresel Formu) ve L20 küresel toplantılarına katılan tüm hükümetlere, sendikalara ve sivil topluma Türk hükümetinin sorumlu tutulması çağrısında bulunur.

Bir kez daha Türk halkının özgürlük, barış ve insan hakları için verdiği mücadele ile dayanışma içinde olduğumuzu belirtir, başsağlığı dileriz. Şiddete, baskıya ve kurumsal hırslara karşı dayanışma içinde olmayı sürdüreceğiz.

Dayanışmayla,

Rosa Pavanelli

Genel Sekreter

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

GAZETECİLİĞİN SORUNLARI CEMİYETLER, SENDİKALAR VE KONUNUN TARAFLARIYLA KONUŞULDU

Türkiye’de gazetecilik ciddi ve sıkıntılı bir dönemden geçmektedir. Medya sivil toplum kuruluşları, sendikalar, cemiyetler dayanışma ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

nine − 6 =

Örnek Resim