Anasayfa / HABERLER / GÜNCEL / KESK'li Tutsaklardan 1 Eylül Barış Günü'ne İlişkin Mesaj

KESK'li Tutsaklardan 1 Eylül Barış Günü'ne İlişkin Mesaj

DEMOKRATİK KAMUOYUNA

Ülkemiz ve Ortadoğu`nun kan gölüne dönüştüğü bir dönemde 1 Eylül dünya barış günü ve haftası, barış için hiç olmadığı kadar anlam kazanmaktadır.

Kürt sorunun barış ve demokratik yöntemlerle çözülmemesinden kaynaklı ülkemiz emekçilerini alın teriyle yaratılan kaynaklar savaşlara gitmektedir. İçerde ve dışarıda yaratılan düşman algısıyla halklar birbirine düşürülerek tarihsel bağlar koparılmak istenmektedir. Irkçı ve şoven söylemlerle halklarımız uyutulmaya, yer altı ve yer üstü kaynakları sermayeye peşkeş çekilip her gün daha fazla yoksullaştırılarak sadaka kültürüyle teslim alınmaya çalışılmaktadır. Bunlara karşı çıkan emek, barış ve demokrasi güçlerinin faaliyetleri ise yasa dışı gösterilerek bertaraf edilmeye çalışmaktadır. Bu kapsamda biz sendikacılar gibi ifade ve düşünce açıklaması, örgütlenme özgürlüğü, demokrasi ve barış mücadelesi veren binlerce siyasetçi, öğrenci yazar, çevre mücadelesi veren aktivistler ve eşitlik ve özgülük mücadelesi veren kadınlar cezaevine konulmaktadır.

Şüphesiz ki, kuruluşundan beridir savaşa karşı barış, emperyalizme karşı bağımsızlık, şovenizme karşı halkların kardeşliği, baskılara karşı demokrasi mücadelesi veren kamu emekçileri gibi emek, demokrasi, barış ve özgülüklerden yana mücadele eden hiçbir kurum ve ya kişi bu türden baskı ve uygulamalarla susturulamaz. Kökleri bu toprakların yüzyıllar öncesine dayanan direniş geleneğinde yatan ve her türlü baskı ve zulme karşı yıllardır kesintisiz bir şekilde sürdürülen mücadele, bu ve benzeri saldırlar karşısında değil bir adım dahi geri adım atmak; geçmiştekinden çok daha kararlı bir şekilde devam edecektir.

Ülkemiz ve bölgemizde yaşanan sorunlar baskı ve zor uygulamalarıyla değil; demokrasi, barış ve özgürlükleri genişletmeye dönük yaklaşım ve uygulamalarla çözülecektir. Türkiye yüzyıllardır çözemediği Kürt sorunu, demokrasi, farklı inanç ve azınlıklar sorunları da bu kapsamda değerlendirilmeli ve çözümsüzlüğü acı bir şekilde kanıtlanmış inkar ve imha politikaları yerine barış içinde eşit haklara sahip birlikte yaşamayı esas alan düzenlemelerin yaratılmasıyla çözülmelidir.

Değerli barışseverler,

Yaşanan bunca baskı ve saldırıya karşın sizlerin barış adına demokrasi, hak ve özgürlükler ısrarla sürdürdüğü mücadele kapsamında yaptığınız etkinlikler halkların geleceği için çok anlamlıdır.

Biz tutuklu KESK`li sendikacılar olarak kapitalist sistemden kaynaklı bütün bu acıların bedeli biz emekçilere ve ezilen mazlum halklara ödetilmeye çalışıldığı bilinciyle, buradan bir kez daha barış çağrımızı yineliyor, insanlığın özlemi olan barış için herkesi mücadele etmeye ve bu kardeş kanını durdurmaya çağırıyoruz.

TÜM KESK`Lİ TUTSAKLAR ADINA

Canan ÇALAĞAN KESK Kadın Sekreteri

Mehmet BOZGEYİK EĞİTİM SEN Genel Sekreteri

Sıddık AKIN SES Genel Sekreteri

İzzettin ALPERGİN TÜM BEL SEN Genel Sekreteri

Metin VURANOK TARIM ORKAM SEN Genel Başkanı

Bedriye YORGUN SES Genel Kadın Sekreteri

Güler ELVEREN TÜM BEL SEN Merkez Kadın Sekreteri

Seyran ŞİK HABER SEN Genel Eğitim ve Kadın Sekreteri

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

GAZETECİLİĞİN SORUNLARI CEMİYETLER, SENDİKALAR VE KONUNUN TARAFLARIYLA KONUŞULDU

Türkiye’de gazetecilik ciddi ve sıkıntılı bir dönemden geçmektedir. Medya sivil toplum kuruluşları, sendikalar, cemiyetler dayanışma ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 × 3 =

Örnek Resim