Anasayfa / HABERLER / GÜNCEL / PTT' nin 172.Kuruluş Yıldönümünü Kutluyoruz

PTT' nin 172.Kuruluş Yıldönümünü Kutluyoruz

              Yıllardır ciddi özveriler ile çalışarak ayakta tuttuğumuz kurumumuzun 172 . yılını kutlamaktayız. 172 yıldır kamu hizmeti sunan PTT son dönem de A.Ş ve özleştirilecek kurumlar arasında ismi geçmekte. Kurum’un özelleştirme politikaları ile karşı karşıya olduğu görülmekte.

PTT’nin Kamu hizmeti veren kurum olmaktan çıkarılıp şirkete / ticaret haneye dönüştürülmesi amaçlanmaktadır.

 

             Kurumumuza esnek çalışma modeli, taşeronlaştırma, ucuz iş gücü ve emek sömürüsü dayatılarak, PTT’nin yakın zamanda önce A.Ş olması sonra’da özelleştirilerek sermayeye peşkeş çekilmesi planlanmaktadır.

 

             En yakın örneklerden biri olan Telekom’un, özelleştirilerek sermayeye nasıl peşkeş çekildiğini yaşadık. Önce A.Ş yapılıp daha sonra Özelleştirilen Telekom’da onlarca yıllık emeği olan çalışanların birçok dayatmaya maruz kalarak bir kalem de emeklerinin silinerek nasıl içler acısı bir durum ile karşı karşıya kaldıklarını çok iyi biliyoruz.

 

              Bilindiği üzere sendikalar ülkelerin demokrasisini güçlendiren sosyal ekonomik ve politik yapıların güçlenmesine katkıda bulunan gelişmiş örgütlü toplumun en önemli yapı taşlarından biridir ülkemizde olduğu gibi özgürlüklerin kısıtlandığı bir dönemde sendikalar çağdaş demokratik laik özgürlükçü ve eşitlikçi bir yaşama vurgu yapan Haklarımızın tırpanlamasına seyirci kalmayan bu çerçevede mücadele eden kurumlardır

 

              İş güvencemizin yok olduğu esnek çalışmanın dayatıldığı istihdamın kısıtlandığı bir durum ile karşı karşıyayız bu duruma dur demek için KESK te örgütlen!!! KESK HABER-SEN’e üye ol !!!  

 

Eşit adil ve barış içinde güzel bir gelecek için yapılacak çok şey var sensiz bir kişi eksiğiz 

MERKEZ YÖNETİM KURULU

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

GAZETECİLİĞİN SORUNLARI CEMİYETLER, SENDİKALAR VE KONUNUN TARAFLARIYLA KONUŞULDU

Türkiye’de gazetecilik ciddi ve sıkıntılı bir dönemden geçmektedir. Medya sivil toplum kuruluşları, sendikalar, cemiyetler dayanışma ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

thirteen + 11 =

Örnek Resim