Anasayfa / HABERLER / GÜNCEL / UNI Avrupa Bölge Sekreteri Oliver Röthig, Türkiye’deki UNI Üyesi Sendikalar ile Bir Araya Geldi

UNI Avrupa Bölge Sekreteri Oliver Röthig, Türkiye’deki UNI Üyesi Sendikalar ile Bir Araya Geldi

7 Haziran 2012 tarihinde BASİSEN Beşiktaş şubesinde UNI Avrupa Bölge Sekreteri Oliver Roethig ile UNI’ ye bağlı sendika temsilcilerinin toplantısına Genel Başkanımız Ufuk Beytekin katıldı.

Bu toplantıda UNI’ ye bağlı BASİSEN, BASS, Tez-Koop İş, Koop İş, Sosyal İş, Basın İş ve Haber-Sen yetkilileri UNI Avrupa Bölge Sekreteri katıldı.  

Ülkemizde sendikal mücadelede karşılaşılan baskılar, devlet güdümlü sendikaların yaptıkları, hükümetin ILO sözleşmelerine aykırı tutumları ve çıkardığı kanunlar ile örgütlenmenin önündeki tüm engeller konuşuldu. Baskıların nasıl aşılacağı, birlikte neler yapılabileceği konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

Verimli geçen toplantıda Genel Başkanımız Ufuk Beytekin “UNI’ ye kendi müracaatlarına rağmen sarı sendika olduklarından kabul edilmeyen diğer sendikaların işkolumuzdaki tüm emekçilerin ortak sorunlarına çözüm bulma yerine kendi çıkarları uğruna birliktelik oluşturduklarını ve hükümetin emekçilerin aleyhine çıkardıkları yasaları desteklediklerini ayrıca sendikal mücadeleyi karalama, emekçileri baskı altına alarak üyeleme, tayin işleri ile uğraşma olarak algıladıklarını ve bu tutumlarının emekçilerin birlikteliğini bölerek onlara asıl zararı verdiklerini “ belirtmiştir.

Örgütlü bulunduğumuz PTT ve TRT işkollarına yönelik örgütlenme ve eylem projelerimiz hakkında UNI Avrupa Bölge Sekreterine bilgi verilmiştir. UNI ile birlikte nasıl hayata geçirilebileceği hakkında ortaya somut çözümler konulmuştur.

UNI Avrupa Bölge Sekreteri Oliver Roethig kendisine aktarılan sorunları dinledi. Roethig, Doğu Avrupa ve Türkiye’nin öncelikli örgütlenme alanı olan Posta ve Televizyon yayıncılığının önemini vurguladı. Ayrıca  “bu sektörde projelerin daha verimli ve yararlı olduğunu buna ilaveten sektörler arası işbirliğinin geliştirilmesi gerektiğini” de ifade etti.

Roethig; emekçiler aleyhine çıkartılan ve ILO sözleşmelerine aykırı olan yasaların kanunlaşmasını sağlayan hükümet üzerinde bir baskı kurulabileceğini,  hükümet yandaşı sendikaların neden Dünya Sendikalar Birliğine kabul edilmediklerinin herkes tarafından daha kolay algılanabileceğini ve bununda emekçilerin doğru tavır almasını sağlayabileceğini ifade etti.

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

GAZETECİLİĞİN SORUNLARI CEMİYETLER, SENDİKALAR VE KONUNUN TARAFLARIYLA KONUŞULDU

Türkiye’de gazetecilik ciddi ve sıkıntılı bir dönemden geçmektedir. Medya sivil toplum kuruluşları, sendikalar, cemiyetler dayanışma ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 × two =

Örnek Resim