Anasayfa / HABERLER / Haber-Sen Destek Sundu Taşeron işçi Kazandı

Haber-Sen Destek Sundu Taşeron işçi Kazandı

PTT’de taşeronlaşmaya karşı hukuk mücadelesi veren İzmir Şubemiz, işten atılan taşeron firma çalışanları adına açtığı davada emsal niteliğinde bir karar çıktı.
Taşeron Şirketin elemanı olan fakat kadrolu çalışanlar gibi dağıtıcılık görevi yapan işçiler mesai ücreti alamadan, yıllık izinlerini dahi kullanamadan köle gibi çalıştırılmaktadır.
Hak ihlallerinin artması ve çalışma ortamının kötüleşmesi nedeniyle sendikal örgütlenme yoluna giden işçilerin iş akdinin taşeron firma tarafından sendikal faaliyette bulundukları gerekçesi ile feshedilmesi üzerine açılan işe iade davasında yargı, taşeron firma çalışanlarını PTT’nin asli çalışanı saydı.
Kararda “Gerek taşeronların değişmesine rağmen davacının, davalı PTT Genel Müdürlüğüne ait işyerlerinde çalışan kadrolu personelle aynı işi yapan, gerek Davalı PTT Genel Müdürlüğünün işçi olma yetkisinin ve işçilere talimat verme hakkının kendinde bulundurması nedeniyle ortada 4857 Sayılı iş kanununun 2/6-7 maddelerinde öngörüldüğü şekilde muvazalı işleme dayandığı açık olduğundan davacının başlangıçtan itibaren asıl işveren PTT Genel Müdürlüğünün işçisi sayılarak işlem görmesi gerekmektedir” denilmektedir.
Mahkeme ayrıca sendikal çalışma nedeniyle işten atılan işçilerin işe iadesine, işe başlatılmaması halinde 1 yıllık brüt ücreti tutarında tazminat ödenmesine karar vermiştir.
İZMİR 10.İŞ MAHKEMESİNİN kararı aşağıdadır.
Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

BASKILARINIZLA SÜRGÜNLERİNİZLE CEZALARINIZLA SENDİKAL MÜCADELEMİZİ ENGELLEYEMEYECEKSİNİZ!..

DİYARBAKIR PTT Başmüdürlüğü binası önünde toplanan Şube üye ve yöneticilerimiz, özlük hakları, liyakatsiz atamalar ve ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

fourteen − twelve =

Örnek Resim