Anasayfa / HABERLER / HABER SEN: “LİSE MEZUNLARININ DAĞITICI OLARAK ATANMASI HAK KAYBI YARATACAK”

HABER SEN: “LİSE MEZUNLARININ DAĞITICI OLARAK ATANMASI HAK KAYBI YARATACAK”

PTT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ: “AKSİ MÜMKÜN DEĞİL”

 

Haber Sen, sadece yüksekokul mezunu koruma ve güvenlik görevlilerini memur, lise mezunlarının ise dağıtıcı olarak atanacak olmasına itiraz etti, PTT Genel Müdürlüğü ise itirazı reddetti.

Haber Sen Genel Başkanı Ali Yılbaşı, sendikanın yaptığı değerlendirme sonucunda lise mezunu olan koruma ve güvenlik görevlilerinin dağıtıcılığa atanması halinde 55 yaşında emekli olmak zorunda kalacaklarını, burada bir hak kaybının oluşacağını belirtti. Yılbaşı, 2008 yılında lise mezunu koruma ve güvenlik görevlilerinin memur olarak atanırken, 2010 yılında lise mezunu koruma ve güvenlik memurlarının dağıtıcı olarak atanmasının haksız uygulama olduğunu vurguladı.

Yılbaşı, dağıtıcı olarak atanacak koruma ve güvenlik görevlilerinin bireysel olarak dava açabileceğini, Şoförlere ilişkin Danıştay kararını emsal gösterebileceklerini belirtti.

PTT Genel Müdürlüğü Personel Daire Başkanlığı’ndan Haber Sen’in itirazına verilen yanıtta ise, Devlet Personel Başkanlığı’nın 29 01 2010 tarihli “Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği”nin 8. maddesi gerekçe gösterildi. PTT Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyesi Genel Müdür Yardımcısı Özay Atbaş imzası taşıyan yanıtta, 2 yıllık yüksekokul mezunu olanların memur olarak atanabileceği ifade edildi. Gerekçede, söz konusu madde nedeniyle lise mezunu koruma ve güvenlik görevlilerinin memur olarak atanmalarının mümkün olmayacağı belirtildi.

Sendikamızın yazdığı yazıya  PTT Genel Müdürlüğünün verdiği cevap aşağıdadır.

koruma-guvenlik

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

BASKILARINIZLA SÜRGÜNLERİNİZLE CEZALARINIZLA SENDİKAL MÜCADELEMİZİ ENGELLEYEMEYECEKSİNİZ!..

DİYARBAKIR PTT Başmüdürlüğü binası önünde toplanan Şube üye ve yöneticilerimiz, özlük hakları, liyakatsiz atamalar ve ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

twenty + 8 =

Örnek Resim