Anasayfa / HABERLER / İçişleri Bakanlığına Tazminat Başvurularımızı Yaptık…

İçişleri Bakanlığına Tazminat Başvurularımızı Yaptık…

10 Ekim 2015 tarihinde, Ankara’da, KESK, DİSK, TMMOB, TTB çağrısı ve birçok demokratik kitle örgütünün ve yurttaşın katılımı ile “Savaşa İnat Barış Hemen Şimdi” şiarı ile düzenlenen Emek, Demokrasi ve Barış mitinginde saat 10.04’te hayatımızı/hayatları değiştiren katliam gerçekleşti. 10 Ekim katliamında 100 yoldaşımızı, canımızı, kardeşimizi kaybettik, yüzlerce yaralımız var.

İçişleri Bakanlığı her türlü istihbarat bilgisine sahip olmasına rağmen bu denli büyük bir katliamın gerçekleşmesini önleyememiş, toplantı/yürüyüş sırasında gerekli asgari güvenlik önlemlerini almamış, düzenleme kurulunu güvenlik konusunda uyarmamış, saldırı sırasında yaralanan yurttaşlara acil ilk yardım görevini yeterince yerine getirmemiş, bu görevi yerine getirmeye çalışanlara gazlı ve fiziki saldırıda bulunmuş, güvenlik güçlerinin hukuka aykırı müdahalesi nedeniyle ambulanslar olay yerine geç gelmiş, böylece birçok yaralı zamanında sağlık yardımı alamamış, belki de bu nedenle yaşamını yitirmiştir.

Bütün bunlar İdarenin bu olayların yaşanmasında kusuru ve ihmali olduğunu göstermektedir. 10 Ekim Katliamı ardından oradan bulunan insanlarımıza ve bütün topluma karşı işlenen suçların bütün sorumlularının açığa çıkarılması, yargılanıp cezalandırılması için suç duyuruları ve soruşturmanın genişletilmesi başvuruları yapıldığı gibi mağduriyetlerin giderilmesi için de İçişleri Bakanlığı’na maddi ve manevi tazminat talepli başvurular yapılmıştır.

KESK’e bağlı sendikaların avukatları ve sendikamız avukatı tarafından da yaralanan üyelerimizle ilgili tazminat talepli dilekçeler İçişleri Bakanlığı’na verilmiştir. İçişleri Bakanlığı’nın tazminat taleplerini kabul etmemesi halinde yaralanan üyelerimizin mağduriyetinin giderilmesi için maddi ve manevi tazminat talepli davalar açılacaktır.

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

GAZETECİLİĞİN SORUNLARI CEMİYETLER, SENDİKALAR VE KONUNUN TARAFLARIYLA KONUŞULDU

Türkiye’de gazetecilik ciddi ve sıkıntılı bir dönemden geçmektedir. Medya sivil toplum kuruluşları, sendikalar, cemiyetler dayanışma ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

6 + four =

Örnek Resim