Anasayfa / HABERLER / KESK, Ahmet Türk ve Taner Yıldız'a Yapılan Saldırıyı Kınadı

KESK, Ahmet Türk ve Taner Yıldız'a Yapılan Saldırıyı Kınadı

KESK Genel Sekreteri Emirali Şimşek yaptığı basın açıklamasıyla Samsun’da Ahmet  Türk ve Kayseri’de Taner Yıldız’a yapılan  yumruklu saldırıyı kınadı.

Açıklamalar aşağıdadır.

Ülkenin  Savaşın ve Şiddetin Değil; Barış ve Kardeşliğin Diline İhtiyacı Vardır

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner YILDIZ’a yapılan yumruklu saldırı son derece düşündürücüdür. Saldırının Şırnak’taki silahlı çatışmada yaşamını yitiren Jandarma Kıdemli Yüzbaşı Levent Çetinkaya’nın cenazesi esnasında gerçekleştirilmesi  ise olayın provokatif niteliğini daha net bir biçimde gözler önüne sermektedir.

Samsun’da Ahmet TÜRK’e yönelik saldırı ile Bakan Taner YILDIZ’a yönelik saldırının arkasında zihniyet ve amaç ortaklığı vardır. Bu saldırılarda amaçlanan toplumda çatışma ve gerilim yaratarak, şiddeti egemen hale getirmek, şoven ve milliyetçi bir dalgayı yükseltmektir. Halkımız bu zihniyet  ve onun kan dökmeye, şiddete dayalı  politikalarından yıllarca mağdur olmuştur, olmaya devam etmektedir. Siyasi iktidar da şimdiye kadar bu politikalardan medet ummakta ısrarlı, milliyetçi, şoven linç girişimleri karşısında hoşgörülü bir tutum izlemiş, idari ve siyasi sorumluluklarını yerine getirmemiştir.  Bu saldırıları gerçekleştirenler iktidarın bu tutumundan cesaret almaktadırlar.

Ülkenin artık savaşın ve şiddetin değil; barış ve kardeşliğin diline ihtiyacı vardır. Siyasi iktidar yaşanan yumruklu saldırıları şimdiye kadar sergilediği aymaz ve neredeyse teşvik eden tutumunu terk eder, olayları bu çerçeveden görürse olayların üzerine gitmenin, failler ve olayların planlayıcılarının yargı önüne çıkarılmasının demokrasi açısından önemini kavrayacaktır.  Türkiye toplumu şiddete çok bedel ödemiş bir toplumdur. Hiç kimse kendi politikalarını hayata geçirmek için çatışma ortamı yaratmaya, gerilim üretmeye kalkışmamalıdır.

Bakan Yıldız’a geçmiş olsun diyor, saldırıyı kınıyoruz.

AHMET TÜRK’E YÖNELİK SALDIRI HAKKINDA  AÇIKLAMA

Genel Sekreter Emirali Şimşek, Ahmet Türk’e yönelik Samsun’da gerçekleşen saldırıya ilişkin olarak basın açıklaması yaptı. Açıklama şöyle: “Ülkemizin barışa, hoşgörüye, kardeşliğe en çok ihtiyaç duyduğu bir dönemden geçmekteyiz. Barışın gelişmesinin, Türkiye’de var olan siyasal iklimin normalleşmesi, sokaktaki linç kültürünün son bularak, şiddete son verecek uygulamaların devreye sokulması ile mümkündür. Burada da en büyük sorumluluk hükümete, devlete düşmektedir.

 Bugün Samsun’da yaşanan Kürt siyasetçisi, barış savunucusu Sayın Ahmet Türk’e yönelik saldırı, normalleşmeye değil, gerileme hizmet etmektedir. Muş’un Bulanık İlçesi’nde 2 kişinin ölümü, 4 kişinin de yaralanmasına neden olmaktan tutuklanan Turan ve Metin Bilen’in duruşmasını izlemek üzere Samsun’a gelen Ahmet Türk’e duruşma çıkışı yapılan saldırı Türkiye’deki linç kültürünün bir uzantısıdır. Her ne kadar “münferit” bir olay gibi gösterilmeye çalışılsa da, bu saldırı “öteki”ni kabul etmemekte ısrarlı olan tekçi ve gerici bir zihniyetin tahammülsüzlüğünün en açık örneğidir.

 

Bu bağlamda saldırının gerçekleşmesinde açık bir biçimde ihmali bulunan yetkililer hakkında derhal işlem yapılmalıdır ki, bundan sonra benzeri yaklaşımlar konusunda örnek oluşturabilsin, güven verebilsin.

 

Diğer taraftan, Muş’ta gerçekleşen bir olayla ilgili davanın Samsun’a aktarılması, bu tür olaylara zemin hazırlamakta, mağdurların kendi davalarını takip etmesini güçleştirmekte, olanaksızlaştırmaktadır

 

Türkiye’de demokrasinin ve barışın tesisi için uzun yıllar siyasette emek harcamış Ahmet Türk gibi bir siyasetçiye yönelik yapılan bu hain saldırıyı tekrar kınıyor ve tekrarlanmamasını diliyoruz.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

BASKILARINIZLA SÜRGÜNLERİNİZLE CEZALARINIZLA SENDİKAL MÜCADELEMİZİ ENGELLEYEMEYECEKSİNİZ!..

DİYARBAKIR PTT Başmüdürlüğü binası önünde toplanan Şube üye ve yöneticilerimiz, özlük hakları, liyakatsiz atamalar ve ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

20 − 20 =

Örnek Resim