Anasayfa / HABERLER / ODTÜ Ayakta AKP'ye Direniyor!

ODTÜ Ayakta AKP'ye Direniyor!

ODTÜ AKP saldırılarına karşı direnişini sürdürüyor. Öğrenciler, akademisyenler ve üniversite emekçilerinin kararlı duruşu, tüm geliştirilen ve çeşitlendirilen saldırılara karşı dimdik ayakta durmaya devam ediyor. odtu203

Polisin uyguladığı şiddetten, yaralanan öğrencilerden hiç bahsetmeyen Rektörlerin kendilerini atayan iktidara seçimlerinin ne kadar doğru olduğunu bir kez daha kanıtlarcasına talimatla imzaladıkları metin, Başbakanın bizatihi ODTÜ öğrencilerine ve akademisyenlerini sindirmeye yönelik girişimleri sonuç vermemekte, hiçbir çaba ODTÜ’de yakılan ve tüm üniversiteler yayılan ateşi söndürmeye yetmemektedir. 

Direnişin ve dayanışmanın gücünü AKP’ye bir kez daha göstermek adına dün ODTÜ’de “ODTÜ Ayakta AKP’ye Direniyor” buluşması düzenlendi. Devrim Stadında binlerce öğrenci bir araya gelerek, ODTÜ’nün hala dimdik ayakta olduğunu bir kez daha haykırdılar. 

odtu2021

Aydınların, sanatçıların ve emek ve meslek örgütlerinin temsilcilerinin destek verdiği buluşmada Beyoğlu Kumpanya, Grup Gündoğarken, Marsis, Güneş Duru, Gülsen Tuncer, Sevinç Eratalay, Nejat Yavaşoğulları ve Pınar Aydınlar sahne aldı.

Binlerce ODTÜ’lünün katıldığı buluşmada Devrim stadı “ODTÜ’de gelenek sürüyor” sloganlarıyla yankılandı.

 odtu204

Kim Ne Dedi? 

KESK Genel Başkanı Lami Özgen: Yaşamak Direnmektir 

Lami Özgen ODTÜ öğrencilerini selamlayarak başladığı konuşmasında, “yaşamak direnmektir, ODTÜ direniyor. Biz KESK olarak ODTÜ’nün yanındayız” dedi 

Tuncay Çelen “ODTÜ herkese dersini verir”

ABD Büyükelçisi Komer’in arabasının yakılması eylemine katılan 68 hareketinin önemli isimlerinden olan Tuncay Çelen konuşma yapmak üzere kürsüye geldi.

“Tayyip kendi ayağına kurşun sıktı. ODTÜ’ye hava basmaya geldi ne oldu?” diyen Çelen, “Buraya Komer de geldi caka satmaya onu gönderdik, Hasan Tan da geldi ona dersini verdik. ODTÜ herkese dersini verir” dedi.

ODTÜ öğrencileri adına konuşan İlknur Özcan: ODTÜ ayağa kalktı

Özcan, “Tayyip Erdoğan ODTÜ’ye diz çöktürmek istedi ama ODTÜ ayağa kalktı. Bugün burada binler buluştu ve Tayyip Erdoğan’ın saldırılarına direniyor” dedi. AKP’nin yandaş medya ve kendi atadığı rektörler eliyle ODTÜ’ye dönük saldırılarına devam ettiğini belirten Özcan, “Ancak akademik ahlaktan yoksun bu rektörler üniversiteleri temsil etmiyor. ODTÜ’nün yarattığı saflaşma yandaş akademisyenleri mahkûm ediyor” şeklinde konuştu. ODTÜ’nün mücadelesinin toplumun tüm kesimlerine umut olduğunu ifade eden Özcan, “Onlar savaş çığırtkanlığı yaparken biz barışın sesini yükselteceğiz, onlar rant talan derken biz işçi emekçiyle omuz omuza olacağız, onlar emperyalizmin işbirlikçiliğini yaparken biz onların başına bela olacağız” dedi. 

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

GAZETECİLİĞİN SORUNLARI CEMİYETLER, SENDİKALAR VE KONUNUN TARAFLARIYLA KONUŞULDU

Türkiye’de gazetecilik ciddi ve sıkıntılı bir dönemden geçmektedir. Medya sivil toplum kuruluşları, sendikalar, cemiyetler dayanışma ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

19 − 1 =

Örnek Resim