Anasayfa / HABERLER / Özgecan Davası Ertelendi!

Özgecan Davası Ertelendi!

Şubat ayında vahşice katledilen Özgecan Aslan’ın katillerinin yargılandığı davanın ilk duruşması dün (12 Haziran 2015) görüldü. Tarsus adliyesinde görülen davanın ilk duruşmasına Konfederasyonumuz Kadın Sekreteri Gülistan ATASOY, Eğitim Sen Kadın Sekreteri Ebru YİĞİT, Eğitim Sen  Basın Yayın Sekreteri Hanım KOÇYİĞİT, SES Kadın Sekreteri Belkıs YURTSEVER, YAPI YOL SEN Kadın Sekreteri Havva AVCI  ve Sendika Genel  Merkezlerimizin kadın Avukatları ile Mersin, Adana ve Tarsus’tan kadın üye ve yöneticilerimiz katılım sağladı. Haklarında ağırlaştırılmış müebbet hapis istenen sanıkların kan donduran ifadelerinin dinlendiği mahkeme 9 Eylül tarihine ertelendi.

Erkek egemen sistemin binlerce yıllık şiddet cenderesinin korkunç örneklerinden biri olan cinayet sonrasında KESK’li Kadınlar, kadın örgütleri ile birlikte her yerde eylemler örgütlemiş, cinayetin münferit değil sistemli şiddetin bir parçası olduğunu haykırmıştı.

Özgecan Davası’nın Takipçisi Olarak 9 Eylül’de Görülecek Olan Davada Yine Burada Olacak, Erkek Sistemin Tecavüzcü Yüzünü Teşhir Edeceğiz!

ozgecandava2

Kadın cinayetlerinin sistemli şekilde sürdürülmesi emekçi kadınlar başta olmak üzere toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendirmektedir, buradan hareketle bugün Tarsus Adliyesi’nde görülen davayı takip eden biz KESK’li kadınlar davaya müdahillik talebinde bulunarak, davanın takipçisi olmaya devam edeceğimizi kamuoyuna duyurduk.

ozgecan-dava_3

Biz kadınlar, omuzlarımızda taşıdığımız Özgecan’ın şahsında ikiyüzlü ataerkil sistemde kurban edilmek istenmekte, her yerde itaat etmek dışında başka bir yol bırakmayan erkek sistemin şiddet ve tecavüz politikalarına maruz kalmaktayız.  Anayasa Mahkemesi’nden resmi nikah dışındaki evlilikleri onaylayan kararlar çıkarılmakta, Ortaöğretim yönetmeliği lise çağında evlilikleri meşrulaştıracak şekilde düzenlenmektedir. Tecavüzcüsünden hesap sorarak öz-savunma yapan Nevin Yıldırım’a verilen müebbet hapis cezası ağırlaştırılmış müebbete çevrilmek istenmektedir.

Erkek sistemin tüm düzenlemeleri Özgecan için alanlarda birleşerek yüreklerimizdeki isyanı dile getiren biz kadınları susturmayı hedeflemektedir. Kadın cinayetlerine ‘iyi hal indirimi veren’, tecavüzcüleri ‘aklayan’, tacizde ‘kadının beyanını esas almayan’ sistem hepimizi tehdit etmeye devam etmektedir. KESK’li kadınlar olarak bu tehlikenin farkındayız. Bu yüzden her alanda olduğu gibi hukuk alanında da kendi kimliğimizle sözümüzü söylemeye devam edeceğiz. 9 Eylül’de görülecek olan davada yine burada olacak erkek sistemin tecavüzcü yüzünü teşhir edeceğiz.

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

GAZETECİLİĞİN SORUNLARI CEMİYETLER, SENDİKALAR VE KONUNUN TARAFLARIYLA KONUŞULDU

Türkiye’de gazetecilik ciddi ve sıkıntılı bir dönemden geçmektedir. Medya sivil toplum kuruluşları, sendikalar, cemiyetler dayanışma ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

12 + 20 =

Örnek Resim