Anasayfa / HABERLER / Postacılar Gücünü Gösterdi;Yazlık Gömlekler Verilmeye Başlandı

Postacılar Gücünü Gösterdi;Yazlık Gömlekler Verilmeye Başlandı

Postacılara verilmesi gereken yazlık kıyafetlerin verilmemesi nedeniyle Sendikamızın aldığı karar gereği 9 Temmuz 2010 Cuma günü Türkiyenin dört bir yanında  işe sivil gelen postacıların yaptığı eylemler sonuç vermeye başladı. İzmir,İstanbul, Ankara illerinde Yazlık gömlekler dağıtılmaya başlandı.

Postacılar Cuma günü yazlık kıyafetlerinin verilmemesi nedeniyle işe sivil gelerek, basın açıklamaları yaptı. Cihetlerine sivil kıyafetlerle çıkan postacılar basında geniş yer buldu.

Hürriyet, Milliyet, Günlük,Evrensel, Birgün, Yeniasya, Ortadoğu, Cumhuriyet gazeteleri postacı eylemine geniş yer verdi.

NTV gibi haber kanalları postacı eylemini ekranlarına taşıdı.

Sendikamızın değişik illerde yaptığı açıklama metni aşağıdadır.

diyarbakirkiyafet

BASINA VE KAMUOYUNA 

PTT Dağıtıcısı kıyafet kıskacında:

 “Ya kıyafetimizi verin, ya da kıyafet soruşturmalarından vazgeçin!

170 yıllık köklü kurum PTT, postacıların kıyafetlerini vermiyor. Bu sorunu yıllardır çözemeyen PTT yönetimi, yazlık elbiseleri kışın, kışlık elbiseleri yazın veriyor.

İşin garip yanı ise kıyafet vermeyen yönetim, sürekli kıyafet yüzünden soruşturma açıyor.

2010 yazlık elbiseleri hâlâ verilmedi. Verilip verilmeyeceği de meçhul. 2010 yazlık gömlek numuneye takılmış, ne zaman verileceği bilinmiyor. Gömlek verilse bile, 2010 yılının pantolon, yelek ve şapkası, davalık durumda.

elazig-kiyafet

POSTACIYA DÜZGÜN BİR KIYAFET FAZLA GÖRÜLÜYOR

PTT yöneticileri Postacıya kıyafet vermediği gibi, resmi kıyafetleri giymeyen postacıya baskı uyguluyor, disiplin cezaları veriyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü, TSK, Adalet Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı yüz binlerce personeline hiçbir aksama olmadan kıyafetlerini verebiliyor da, PTT 12.000 postacının kıyafetini neden veremiyor?

Suçu ihale yasasında arayan PTT Yöneticilerine soruyoruz: Yüz milyonlarca TL’lik ihalelerde sorun çıkmıyor da, iki gömleği temin etmekte neden sorun çıkıyor?

PTT YÖNETİMİNE OLAN GÜVEN YİRİTİLMİŞTİR.

Dışarıdan siyaseten atanan PTT Yöneticilerinin yeni yapılanma adı altında yaptıkları işler posta hizmetlerini sürdürülemez noktaya getirdi.

PTT’yi yandaşa peşkeş çekmek için bölüp, parçalama, dizayn etme çabaları PTT’yi PTT olmaktan çıkardı.

PTT posta hizmetleriyle değil, banka işlemleri, fatura işlemleri ile anılır olmuştur. PTT kimliksizleştirilerek halkın gözünden düşürülmek istenmektedir. Bu niyetteki Yöneticilerin PTT’yi geliştirme, büyütme gibi çabaları söz konusu olamaz. “Kamu mantığı ile bu iş olmaz. Bizde yavaş yavaş taşeron mantığına geçiyoruz.” Deyip, Kadrolu Postacı almayan kişiler, Vatandaşa kaliteli bir Posta hizmeti vermeyi dert edinmiş olamazlar. Postacının kıyafetini samimiyetle çözmek istiyor olamazlar.

 Postacının ağır çalışma koşullarını düzeltmeyen, Kanepe Buzdolabı taşıttıran, personel almayarak 3 kişinin işini bir kişinin sırtına yıkan, resmi tatil, dini bayram, ulusal bayram hafta sonu tatili demeden çalıştıran, yıllık izinlerini kullandırmayanlardan, kıyafet sorununu çözse, şaşardık!

Verilmeyen kıyafetleri giyme şansımız olmadığından, işe sivil giysilerimizle geldik ve posta dağıtımına böyle çıkıyoruz. Vatandaş postacıyı elbisesinden tanıyor. Postacı, kıyafetiyle PTT’nin sokaktaki yüzüdür. Sivil elbiselerimizle dağıtıma çıkmamızın sorumlusu iş kıyafetlerimizi vermeyen PTT yönetimidir. Eğer bu sorunumuza acilen çözüm bulunmazsa iş kıyafetlerimiz verilene kadar sivil giysilerimizle dağıtıma çıkacağımızın bilinmesini istiyoruz.

  bursa-kiyafet

Bitmeyen kıyafet çilesi:

2005 Yılında değişime heveslenen PTT yönetimi, postacıya sormadan kıyafetlerin rengini ve şeklini değiştirdi. O yaz lacivert pantolon ve sarı tişörtleri giyip 40 derece sıcakta dağıtıma çıkan postacılar, akşam boyanmış olarak döndüler: Belden üstü sapsarı, belden aşağısı ise lacivert olmuştu. Tabii 1 hafta içinde pantolonlar soluk maviye, tişörtler de uçuk sarıya döndü. Postacılar önceki yıllardan kalma yıpranmış elbiselerini giymek zorunda kaldılar.

2006’da Modacı Cemil İpekçi’nin postacılar için tasarladığı kıyafetler, PTT’nin değişen, gelişen ve modern yüzü olarak tanıtılmıştı. Medyada ve basında büyük ilgi gören bu defile sonrasında postacılar o kış elbiselerini giydiler.

Ancak o giysileri eksiksiz olarak bir daha görmek postacılara pek nasip olmadı. Kâh ayakkabı verilmedi, kâh gömlek…

2009 yılında da postacının elbiseleri Türkiye’de kumaş bulunamıyor gerekçesiyle verilmedi. 15 Mayıs 2010 yılında verilmesi gereken yazlık elbiseler hala verilmedi.

Buradan PTT Genel Müdürlüğüne Sesleniyoruz;

Elbiselerimizi zamanında ve eksiksiz verin, elbiselerimiz verilmediği taktirde işe sivil kıyafetle gelme eylemlerimiz devam edecektir. 

 postaci3

 

 

 

hurriyetkiyafet210072010cumhuriyetkiyafet 

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

GAZETECİLİĞİN SORUNLARI CEMİYETLER, SENDİKALAR VE KONUNUN TARAFLARIYLA KONUŞULDU

Türkiye’de gazetecilik ciddi ve sıkıntılı bir dönemden geçmektedir. Medya sivil toplum kuruluşları, sendikalar, cemiyetler dayanışma ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

19 + 9 =

Örnek Resim