Anasayfa / HABERLER / Postacılar, ücretsiz ulaşım için yürüdü

Postacılar, ücretsiz ulaşım için yürüdü

HABER-SEN İstanbul Şubelerimiz,  şehir içindeki toplu taşıma araçlarında ücretsiz ulaşım haklarının kaldırılmasını protesto etmek için Eminönü Vapur İskelesi’nden Karaköy’deki İETT Genel Müdürlüğü’ne yürüdü.

resim200421resim-038

Eminönü’ndeki Kadıköy İskelesi önünde toplanan üyelerimiz, ”Ulaşım, haktır engellenemez” sloganları atarken, ”Ücretsiz ulaşım hakkımız engellenemez” ve ”45 milyon liraya futbola sponsor oluyorsunuz, size bu parayı kazandıran postacıya ulaşım kartlarını çok görüyorsunuz” yazılı pankartlar taşıdılar.

Galata Köprüsü’nü kullanarak Karaköy’deki İETT Binası önüne kadar yürüyen üyelerimiz, burada basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını İstanbul Şubelerimiz adına Anadolu Yakası Şube Yönetim Kurulu üyesi Memduh Tunç okudu.

Tunç, “ İstanbul Büyükşehir Belediyesi yasal hakkımızı engelledi. İETT postacılara metro, tramvay ve şehir hatları vapurlarına ‘artık paralı bineceksiniz” dedi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu yıl pasolarımızı raylı sistem bahane edilerek metro tramvay ve vapurda kullanamayacak şekle soktu. Ücretsiz ulaşım hakkımızı engelleyemezsiniz. Toplu sözleşme maddelerini keyfi olarak uygulayamazsınız” dedi.

PTT yönetimine çağrıda bulunan Tunç, “ 1 Ocak 2013’ten itibaren geçerli olan toplu sözleşme maddesini uygulamaya davet ediyoruz” diye konuştu.

Basın Açıklaması metni için tıklayın

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

GAZETECİLİĞİN SORUNLARI CEMİYETLER, SENDİKALAR VE KONUNUN TARAFLARIYLA KONUŞULDU

Türkiye’de gazetecilik ciddi ve sıkıntılı bir dönemden geçmektedir. Medya sivil toplum kuruluşları, sendikalar, cemiyetler dayanışma ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

fifteen − 14 =

Örnek Resim