Anasayfa / HABERLER / PTT' de Adım Adım Özelleştirme

PTT' de Adım Adım Özelleştirme

1 ŞUBAT 2013 tarihi itibariyle PTT (Posta Telgraf Teşkilatı) asli işini 3.şahıslara devretmiştir. Tebligat ve kayıtsız madde gönderileri dışındaki tüm gönderileri ihaleyi alan firma elemanları dağıtacaktır. Bu ihale ile posta dağıtımı ehil olmayan kişilerin eline geçmiş ve emek sömürüsü hız kazanmıştır.

Bu tarih itibari ile resmi dağıtıcıların firmanın sorumluluğunda olan gönderilerin dağıtımını yapması suçtur. Plansız ve programsız şekilde gerçekleştirilen ihale sonucu mevzuat ve iş bilgisi olmayan kişilerin eline geçen dağıtım işi bu nedenden dolayı aksamıştır ve yapılamamaktadır. Bu sebeple hemen hemen tüm merkezlerde yığılmalara sebebiyet veren gönderilerin dağıtımı merkez müdürleri ve başmüdürlerce resmi dağıtıcılara yaptırılmak istenmektedir. Bu kanunsuz bir emirdir. O sebeple hiç kimse yazılı emir verememektedir. Kanunsuz şifahi emirleri uygulamanın da suç oluşturduğu bilinci ile hareket edilerek resmi dağıtıcı arkadaşların, firmaların sorumluluğunda bulunup parasını aldıkları bu türden gönderilerin dağıtımını yapmamaları gerekmektedir. Hatta kendilerini buna zorlayan veya usulsüz yazılarla Genel Müdürlük emri gibi lanse eden yöneticiler için derhal savcılıklara belgeleri ile suç duyurusunda bulunulacaktır. Amirlerini kıramayıp veya sarı sendikaların oyunlarına gelip bu dağıtımı gerçekleştirenler bu suça ortak olacaklardır.

Taşeronlaştırma insanlık suçudur. Tüm çalışanlar memur, işci ayırmaksızın hep birlikte buna karşı çıkmak zorundayız. Bu yolla emeğimizi sömürüp bizi bölenler ve halkı aldatanlar kurumumuzu ilk önce A.Ş yapıp var olan devlet güvencesini ortadan kaldıracaklar sonrasında da PTT’yi özelleştirip aynı Telekom’da olduğu gibi halkın malı olan kurumumuzu birilerine peşkeş çekeceklerdir. Bununla da yetinmeyip hepimizin çocuklarını kıdem tazminatsız, iş güvencesiz, sendikasız, sosyal hakları kısıtlı,12 saatlik mesai uygulamalı ve üç kuruş paraya köle gibi çalıştıracaklardır.

Sessiz kalarak, %30 fazla alıp PTT’yi kaderine terk etmeyi düşünerek, gelip geçen sarı ve yandaş sendikaların arkasında durarak ve Başmüdürlerin, Merkez Müdürlerin kanunsuz uygulamalarına ses çıkartmayarak bu özelleştirme saldırısından kurtulamazsınız. Halkın malı olan PTT’ye ve çocuklarımızın geleceğine sahip çıkmak için tabanda birlik oluşturarak örgütlü bir şekilde bu onur mücadelesini  vermek zorundayız.

Çözüm PTT’ye taşeron sistemi yerine kadrolu ve güvenceli devlet memuru alarak halka güvenilir, doğru, ucuz ve ulaşılabilir hizmet vermektir.

Merkez Yönetim Kurulu

birgun-0022

Genel Başkanımızın Birgün gazetesine yapmış olduğu açıklama için tıklayın

KURTULUŞ YOK TEK BAŞINA YA HEP BERABER YA HİÇ BİRİMİZ!

BİZ ÇOCUKLARIMIZA ONURLU BİR GELECEK BIRAKACAĞIZ YA SİZ!

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

GAZETECİLİĞİN SORUNLARI CEMİYETLER, SENDİKALAR VE KONUNUN TARAFLARIYLA KONUŞULDU

Türkiye’de gazetecilik ciddi ve sıkıntılı bir dönemden geçmektedir. Medya sivil toplum kuruluşları, sendikalar, cemiyetler dayanışma ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

three × three =

Örnek Resim