Anasayfa / HABERLER / PTT’de taşeron işçileri kazandı.

PTT’de taşeron işçileri kazandı.

Taşeron firma değişti gerekçesiyle işten atılan 180 işçi, direnişlerinin sonucunda işlerine geri döndü

İzmir PTT’de çalışan 180 taşeron işçi, verdiği işe geri dönme mücadelesini kazandı. 1 Şubat’ta taşeron şirketin değiştiği gerekçesi ile tazminatsız olarak kapı önüne konan PTT emekçileri, dört gündür sürdürdükleri işe geri dönme mücadelesini kazanımla sonuçlandırdı.

Dört gündür işyerine giden ve işyerini terk etmeme eylemleri yapan işçiler adına PTT yetkilileri ile görüşme yapan KESK’e bağlı Haber-Sen, yapılan basın açıklamasında görüşmelerin kazanımla sonuçlandığını, İzmir’deki 180 işçinin dışında Manisa’daki işten atılan on işçinin de hakları ile birlikte yeniden işe alındığını açıkladı.

Manisa’daki işçiler de geri alındı

Haber-Sen İzmir Şube Başkanı Hüseyin Özdem,  PTT yetkililerinin düne kadar işçilere “Siz bizim personelimiz değilsiniz derken, işçilerin kararlı mücadelesi sonucu, geride bir tek işçiyi bile bırakmadan işe geri aldı. Bu kazanım birlikte verilen mücadelenin kazanımıdır. Başından beri üyemiz olmayan işçilerin işlerine geri alınması için her türlü desteği verdik, işveren ile görüştük. İşçi sınıfının, işçi memur ayrımı olmadan aynı haklara sahip olmasını savunduk. Buradaki kazanım işçi sınıfının kazanımıdır.” açıklamasında bulundu.

Özdem, işçilerin daha önce olmayan doğum ve yıllık izinlerini de bu görüşmeler sonucunda elde ettiğini söyleyerek, işçilerin işyerlerine çok daha güçlü şekilde döndüğünü ifade etti.

PTT işçilerinin eylemlerine destek veren KESK, DİSK ve Türk-İş’in bazı şube başkan ve üyeleri de kazanımın işçi sınıfının kazanımı olduğunu belirttiler.

KAYNAK: Sendika.Org

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

GAZETECİLİĞİN SORUNLARI CEMİYETLER, SENDİKALAR VE KONUNUN TARAFLARIYLA KONUŞULDU

Türkiye’de gazetecilik ciddi ve sıkıntılı bir dönemden geçmektedir. Medya sivil toplum kuruluşları, sendikalar, cemiyetler dayanışma ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 × three =

Örnek Resim