Anasayfa / HABERLER / PTT'DE TEKNİSYEN DÜŞMANLIĞI YAPILIYOR…

PTT'DE TEKNİSYEN DÜŞMANLIĞI YAPILIYOR…

Konuya ilişkin basın açıklaması metni aşağıdadır.

BASINA VE KAMUOYUNA

İKTİDAR AYRI TELDEN, PTT YÖNETİMİ AYRI TELDEN ÇALIYOR!

AKP iktidarı her fırsatta “yetişmiş ara eleman” ihtiyacına dem vuruyor!

Bu gerekçeye sığınarak 4+4+4 eğitim sistemini topluma dayatıyor, yasa çıkarıyor!

Fakat PTT Yönetimi, “yetişmiş ara elemana ihtiyaç yoktur” anlamına gelen “teknisyen düşmanı” uygulamalarıyla iktidar politikalarının tam tersine hareket ediyor.

Ve PTT yönetimi sayesinde, 4+4+4 yasasının gerçek amacını/arka planını artık herkes görüyor.

YA SÜRGÜNE GİDERSİN YA DA MEMURLUK YAPARSIN

PTT’de görev yapan onlarca teknisyen, AKP iktidarının politikalarına tezat bir şekilde Kurum yönetiminin düşmanca tavrına maruz kalıyor ve memur olarak çalışmaya zorlanıyor. PTT Yönetimi onlarca yetişmiş teknisyenine “ya sürgüne gidersin ya da memurluk yapmayı kabul edersin” diyerek baskı yapıyor. Hem de kış mevsiminin ortasında…

Çünkü gerek PTT yönetiminin, gerekse AKP iktidarının asıl hedefi başka… Deneyimli teknisyenler memurluğa zorlanırken, onların yıllardır yaptıkları iş, taşeronlara havale ediliyor! Taşeron sistemi PTT bünyesini de virüs gibi ele geçiriyor.

SİHİRLİ DİLEKÇENİN KERAMETİ

Kasım ayının sonundan itibaren kendilerine tebliğ edilen tayin yazıları karşısında şaşkına dönen deneyimli teknisyenler, çaresiz bir şekilde memurluk yapmayı kabul ediyor. Amirleri, önce “tayin emrini” tebliğ ediyor, sonra da “memur olarak çalışmayı kabul ettiklerini dile getiren” bir dilekçe vermesi halinde bu tayin emrinin işlemden kalkabileceğini ve aynı ilde “memur” olarak çalışmaya devam edebileceğini söylüyor.

Çaresizlik içinde imzalanarak amire verilen bu “sihirli dilekçe” atama emirlerini ortadan kaldırıyor, adeta buharlaştırıyor…

Ama aynı zamanda bu sihirli dilekçe, AKP iktidarının topluma dayattığı 4+4+4 yutturmacasını da deşifre ediyor.

4+4+4 Yasasının asıl hedefinin “Yetişmiş Ara Eleman” olmadığını, yetişmiş ara eleman söyleminin tam bir kandırmaca olduğunu, bizzat kendi atadığı bürokratının PTT nezdindeni uygulamaları gün yüzüne çıkarıyor. PTT Yönetimi, AKP iktidarını ele veriyor.

YARGI KARARLARI HİÇE SAYILIYOR VE ETKİSİZLEŞTİRİLİYOR

PTT yönetiminin teknisyen düşmanlığı yeni değil. Önceki yıl, norm kadro çalışması adı altında birçok teknisyen kadrosu iptal edilmiş, bu teknisyenler memur olarak atanmıştı. Bunun üzerine başlayan yargı sürecinde PTT Yönetiminin hukuksuz uygulamaları mahkeme kararı ile iptal edilmişti.

Ama PTT yönetimi, hukuk tanımayan tutumunda ısrar ederek ve bu yargı kararını etkisizleştirerek “sihirli dilekçe” formülünü uygulamaya koydu.

Teknisyen unvanını kaldıramadı ama sihirli dilekçeler sayesinde fiilen amacına ulaştı. “Teknisyen” unvanları devam etse de, sürgün baskısıyla “sihirli dilekçe” vermek zorunda kalan çalışanlar “kendi istekleriyle” fiilen “memura” dönüştürüldü.

PTT yönetimi, şimdilik amacına ulaştı, ama iktidarın maskesini de düşürmüş oldu.

HÜKÜMETE VE MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA ÇAĞRIMIZDIR

Bize inanmıyorsanız PTT’ye sorun; son iki ay içinde kaç teknisyenin görev yerlerini değiştiren tayin emrinin işleme konduğunu ve sonrasındaki “sihirli dilekçeler” sayesinde bu tayin emirlerinin nasıl işlemden kaldırıldığını öğrenin. Yani PTT yönetimi tarafından teknisyenlerin nasıl memura dönüştürüldüğünü görün ve bundan böyle “yetişmiş ara eleman” söylemlerinizden, Teknisyenliği teşvik eden politikanızdan vazgeçin!

TÜM SÜREÇ BELGELERİYLE/KANITLARIYLA ORTADA

Önce tayin emrinin tebliğ edilmesi, sonra sihirli dilekçenin alınması ve tayin emrinin derhal buharlaşması… Yani tüm süreç belgeleriyle ortada… Yani yargı kararlarının nasıl hiçe sayıldığı ve teknisyenlere nasıl bir baskı uygulandığı kanıtlanmış durumda.

Biz ezilen emekçilerin yanında saf tutmuş bir sendika olarak, bu yapılanları yargıya taşımaya ve sorumluların hak ettikleri cezaya çarptırılmaları için savcıları göreve çağırmaya kararlıyız.

Ve hala sonuç alabileceğimizi umut ediyoruz. 09.01.2013

 

HABER-SEN

MERKEZ YÖNETİM KURULU

 

 

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

GAZETECİLİĞİN SORUNLARI CEMİYETLER, SENDİKALAR VE KONUNUN TARAFLARIYLA KONUŞULDU

Türkiye’de gazetecilik ciddi ve sıkıntılı bir dönemden geçmektedir. Medya sivil toplum kuruluşları, sendikalar, cemiyetler dayanışma ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

7 + 16 =

Örnek Resim