Anasayfa / HABERLER / SEYRAN ŞİK' tan Mektup var.

SEYRAN ŞİK' tan Mektup var.

Merhaba arkadaşlar,
Bir sabah güneşin doğuşuyla evimin kapısını kırarcasına kapının zilini patlatırcasına çaldılar. Üç gece yerde uyuttular. Formaliteden mahkemeye çıkardılar ve sonra cezaevindeyiz. Bütün bunların gerekçesi sendikalı olmamız, Türkiye’de olup bitenleri değerlendirmemiz, ölüm ve katliamların insanlık suçu olduğunu demiş olmamızdır. Sendikalı arkadaşlarla, şube başkanlarıyla, sendika yönetiminde yer alan arkadaşlarla ve hatta sendika çalışanı arkadaşlarla yaptığımız konuşmalarımız, değerlendirmelerimiz suçmuş gibi tarafımıza iletilmiştir. Ayrıca 4+4+4 mitingine katılmış olmak, toplu sözleşme yasasına itirazlarımızı demokratik hakkımız olan eylemlerle yapmış olmamız, grev yapmış olmamız ve tabiî ki konfederasyonumuz ile sendikamız üzerindeki baskılara karşı basın açıklamalarında bulunmuş olmamız, KESK’li Haber-Sen yöneticisi olmak ve Diyarbakır’lı Kürt Emekçi Kadın’ı olmak suç sayılmış olup yargılanmamız ve cezaevinde oluşumuzun gerekçesi yapılmıştır. Bundan sonraki sürecin nasıl gelişeceğini tahmin etmek güç değildir.
Arkadaşlar, görünüşte bütün bu baskılar “Siyasi Soykırımlar” KESK’te bulunan Kürt emekçilere yapılmış gibi görünse de gerçeğin öyle olmadığını biliyoruz. Kürt, Türk ve ezilen tüm kesimlerin kendisini Konfederasyonumuzun çatısı altında bulduğunu biliyoruz. Çünkü bizi bir araya getiren Demokrasi, Barış ve Emeğin özgürleşmesi mücadelesindeki ortaklaşmamızdır. Bu ortak mücadeleyi birlikte kurduk ve büyük bedeller ödeyerek bu günlere getirdik. Demokratik meşru mücadele zemininde çalışmalarımızın dağınıklığa uğraması emek mücadelesinin durağanlaştırılması hedeflenmiştir. KESK yarattığı büyük mücadele deneyimiyle bu dayatmayı kabul etmedi. Biz tutuklularda kabul etmedik, etmeyeceğiz!
Emek,  Demokrasi ve Barış mücadelesini bu günlere getirdiğimiz gibi bundan sonrada mücadelemizi yükselteceğimizi sesimizi, çığlığımızı ve zılgıtlarımızı emek sömürücülerine, savaş çığırtkanlarına, antidemokratik yöntemlerine karşı yükselteceğimizi biliyorum ve inanıyorum. Bunu biz dört duvar arasında siz değerli arkadaşlarımız sokaklarda ve alanlarda mücadelemizi yürüteceğiz. Bizlerin cezaevinde olması hiçbir boşluk yaratmayacaktır. Buna olan inancımla bütün arkadaşları saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Başarılar diliyorum.
        

Seyran ŞİK             .
        Haber-Sen Genel Merkez
        Eğitim ve Kadın Sekreteri

Seyran Şik’ın mektubu

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

GAZETECİLİĞİN SORUNLARI CEMİYETLER, SENDİKALAR VE KONUNUN TARAFLARIYLA KONUŞULDU

Türkiye’de gazetecilik ciddi ve sıkıntılı bir dönemden geçmektedir. Medya sivil toplum kuruluşları, sendikalar, cemiyetler dayanışma ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

15 − fifteen =

Örnek Resim