Anasayfa / HABERLER / SEYRAN ŞIK' ten Mektup

SEYRAN ŞIK' ten Mektup

Canlar Yaşasın Diye Bir Adım Atılsın !

İnsanın varlık nedeni nedeni olan değerlerinin olduğu, bu değerlerin elinden alınması varlığını yok etmesi ve yaşamının anlamını yetirmesi olur. İnsanlık yaşamı değerleriyle tanımlanırken insan-insan tahakümü devlet-topluma tahakümü, bir halkın-bir halka düşman hale getirilmesi hangi doğanın kanunudur?

iradenin büyük sınav verdiği, dar mekanda toplumsal sorunun çözülmesi için, en insanı hak meşru hak olan bir halkın dili için, barış için ölümler olmasın diye kendi bedeninden başka hiç bir şeyi olmayanlar bedenlerini ölüme yatırmışlar. bugün insanların ölüm pahasına talep ettikleri, demokrasilerde insan haklarının içindedir. Altı kişilik koğuşta beş arkadaşımız açlık grevindeler. Bu insanlar kendileri için hiç bir talepleri söz konusu değil. Sağlık durumu kritik aşamaya geldi. Her gün gözler önünde eriyorlar. Bir kişinin açlık grevinde ölmesini izlemek acıların en büyüğüdür. Ölümler engellenemezse vebali heğimizin olacaktır. Süreç şiddetle, ölümlerle çıkmaza sürükleniyor bunlara seyitci kalmak insanlığa yakışmaz. yaşam tüketilmeden köprüler yıkılmadan, ölümler olmadan duyarlılık gösterilsenadımlar atılsın.

SEYRAN ŞIK

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

GAZETECİLİĞİN SORUNLARI CEMİYETLER, SENDİKALAR VE KONUNUN TARAFLARIYLA KONUŞULDU

Türkiye’de gazetecilik ciddi ve sıkıntılı bir dönemden geçmektedir. Medya sivil toplum kuruluşları, sendikalar, cemiyetler dayanışma ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 × five =

Örnek Resim