Anasayfa / HABERLER / SİLİVRİ'YE MEKTUP

SİLİVRİ'YE MEKTUP

G 9 Platformu üyeleri siyasi partiler ve demokratik kitle örgütleri, Ankara Yüksel Caddesinde gazeteciler ve tutuklu gazetecilerin yakınları ile bir araya gelerek, halkın haber alma hakkını savunmak ve tutuklu gazetecilere destek vermek için mektuplar yazıldı.

Mektupların yazılmasının ardından G-9 adına konuşan Gökhan Bulut; “Bizler Ankara’dan cezaevindeki arkadaşlarımıza haber yaptıkları için cezaevine atılan arkadaşlarımıza mektup gönderiyoruz. Onlar orada biz burada aynı değerler için mücadele ettiğimizi söylemek istiyoruz. Gazetecilik mesleğinin kamusal sorumluluğunu yerine getiren arkadaşlarımızın yanında olduğumuzu söylüyoruz. İçerde veya dışarda bulunan tüm gazeteci arkadaşlarımızla dayanışacağımızı söylüyoruz” dedi

Bulut G-9 Gazetecililk Örgütleri Platformu adına okuduğu basın açıklamasında şunlara değindi:

Şu anda 32 gazeteci cezaevlerinde. Cezaevindeler çünkü halkın haber alma hakkını savundular. Doğruları yazdılar. Gazetecilik mesleğinin ilkelerine sahip çıktılar. Gazetecilik, güç sahiplerinin çıkarları için çevresine tehditler yağdıran ve kirli ilişkilere girenlerin değil, halkın haber alma hakkı için bedel ödeyenlerin mesleğidir.

Can Dündar ve Erdem Gül’ ün cezaevinden yolladıkları mesajların da okunduğu mektup eylemine, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CHP Milletvekilleri Şenal Sarıhani Murat Emir, KESK Eş Başkanları Şaziye Köse ve Lami Özgen, Haber-Sen Merkez Yönetim Kurulu ile çok sayıda gazeteci katıldı.

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

GAZETECİLİĞİN SORUNLARI CEMİYETLER, SENDİKALAR VE KONUNUN TARAFLARIYLA KONUŞULDU

Türkiye’de gazetecilik ciddi ve sıkıntılı bir dönemden geçmektedir. Medya sivil toplum kuruluşları, sendikalar, cemiyetler dayanışma ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

nineteen + two =

Örnek Resim