Anasayfa / HABERLER / Tekel İşçilerine Söz Verdik, Sözümüzde Durduk: 26 Mayıs’ta Grevdeydik

Tekel İşçilerine Söz Verdik, Sözümüzde Durduk: 26 Mayıs’ta Grevdeydik

ankara262Tekel işçileri ve Kamuda güvencesiz çalıştırmaya yönelik olarak 6 konfederasyonun almış olduğu karar gereği Konfederasyonumuz KESK ve sendikamız Haber-Sen greve katıldı.

Söz verdikleri halde Memur-Sen, Türk Kamu-Sen, Türk-İş ve Hak-İş sözlerinde durmayarak greve katılmadılar.

Tekel işçileri İstanbul, Diyarbakır ve Ankara’da Türk-İş binalarını bastı. Ankara’da bulunan Türk-İş Genel Merkezi demirlerine kendilerini zincirleyen Tekel işçileri gözaltına alındı. İşçilerin gözaltına alınması alanda tepkilere yol açtı.

 

26 Mayıs Grevinde Haber-Sen tüm ülkede alanlara çıktı. KESK/Haber-Sen 26 Mayıs grevini ülkenin dört bir yanında alanlara inerek  başarıyla tamamladı.

Grev Ankara,  Diyarbakır, Bursa, İstanbul,Mersin, Adana, Van, İzmir, Zonguldak gibi illerde coşkuyla  geçti.  

 

ANKARA

Çalışma saatlerinin başlangıcıyla birlikte işyerlerini terk eden Haber-Sen’liler Saat 11:00de basın açıklamalarının yapılacağı Ziya Gökalp Caddesine doğru yürüyüşe geçerek diğer sendikalarla buluştu.  

 

Yürüyüş kollarının alana girmesiyle birlikte konuşmalar başladı. KESK Genel Sekreteri Emirali Şimşek, DİSK Ankara Temsilcisi Kani Beko ve KESK Ankara Şubeler platformu dönem sözcüsünün kitleye seslendiği açıklamanın ardından kitle dağıldı.

 

Genel Sekreter Emirali Şimşek “Güvencesiz çalışma düzeninde geri atmak bir yana daha iki gün önce esnek çalışmanın yaygınlaştırılması iradesini tekrarladığını biliyoruz. 22 Şubat’ta “İşsizliğe, güvencesizliğe, örgütsüzlüğe boyun eğmeyeceğiz” demiştik. Sözümüzün arkasındayız, bu irademizi bir kez daha göstermek için bugün hizmet üretiminden gelen gücümüzü kullanıyoruz; grev yapıyoruz.” Şimşek Konuşmasını” Kaderimiz güvencesiz çalışmak değildir bunu kabul etmiyoruz!
Kaderimiz örgütsüzlük, sendikasızlık değildir, bunu kabul etmiyoruz!
Kaderimiz yoksulluk değildir, işsizlik değildir bunu kabul etmiyoruz!
Kaderimiz savaş değildir, bunu kabul etmiyoruz!
Kendi kaderimizi, kendi geleceğimizi mücadeleyle çizeceğiz, yarattığınız sömürü düzenini mutlaka yeneceğiz!” diyerek tamamladı.

DİYARBAKIR

26. Mayıs 2010 Grevi Diyarbakırda kitlesel olarak hayata geçti. Sabah iş yerlerinde davul zurna eşliğinde halaylar çekildi. Saat 11.00 de Diyarbakır Sosyal Sigortalar Müdürlüğü önüne yürüyüş yapılarak gidildi. Saat 12.00 de yapılan kitlesel basın açıklamasından sonra alanda “Parasız eğitim, parasız sağlık” yazılı önlükler giyen onlarca kişi, saatlerce davul zurna eşliğinde halay çekti. Pankart üzerinde “Faşizme geçit yok” yazılı olan geçtiğimiz günlerde Muğla’da öldürülen Şerzan Kurt’un fotoğrafını açtı. Emekçiler Şerzan Kurt şahsında demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulundu. PTT çalışanları Greve yoğun ilgi gösterdi.

 

 diyarbakir_26-mayis-grevi1

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

BASKILARINIZLA SÜRGÜNLERİNİZLE CEZALARINIZLA SENDİKAL MÜCADELEMİZİ ENGELLEYEMEYECEKSİNİZ!..

DİYARBAKIR PTT Başmüdürlüğü binası önünde toplanan Şube üye ve yöneticilerimiz, özlük hakları, liyakatsiz atamalar ve ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

14 + six =

Örnek Resim