Anasayfa / HABERLER / Ulaştırma Bakanı ve PTT Yönetimi “ŞOVA” Devam Ediyor!

Ulaştırma Bakanı ve PTT Yönetimi “ŞOVA” Devam Ediyor!

Çalışma koşulları her geçen gün kötüleşen, personel alımı yapılmadığı için iş yükü artan PTT Emekçilerinin bir de HGS kart satım işi yüklendi. Haber-Sen Genel Merkezimiz, bakanı ve PTT yöneticilerini şov yapmakla ve çalışanların sorunlarını çözmemekle suçladı.

Yapılan basın açıklaması metni aşadıdadır.

                                                        

 BASINA VE KAMUOYUNA

Ulaştırma Bakanı ve PTT Yönetimi “ŞOVA” Devam Ediyor!

Ulaştırma Bakanı ve PTT yönetimi her fırsatta PTT’nin zarar eden bir kuruluş olmaktan çıktığını ve kâr ettiğini, PTT’yi dünya ayarında bir kurum haline getirdiklerini ifade ediyor.

Kamu hizmetlerine kâr-zarar mantığıyla yaklaşanlar, bu hizmeti üreten kamu emekçilerinin çalışma koşullarıyla zerre kadar ilgilenmiyor, PTT emekçilerinin sorunlarına, gözlerini kapatıyor, taleplerine kulaklarını tıkıyor.

Yıllardır iş yükü altında ezilen PTT emekçilerinin sorunlarının çözümü için yeterli personel almayan yönetim, hiçbir hazırlık ve planlama yapmadan otoyol ve köprülerde kullanılacak olan Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) kartlarının satışını da PTT emekçilerine yükledi.

Yıllardır ifade ettiğimiz gibi PTT emekçilerinden gasp edilen Kefalet Sandığı’ndaki paralarla cilalanan işyerlerinin içerisinde tam bir emek sömürüsü yaşanmaktadır.

Sayısı 146’yı bulan firmayla yapılan anlaşmaların sonucunda artan iş hacmine rağmen gerekli istihdam yapılmamasından dolayı çalışanlar hem fiziki hem de psikolojik sorunlar yaşıyor. PTT işyerlerinde bankoda çalışan bir memur herhangi bir bankanın çalışanının 3-4 katı fazla işlem yapmaktadır. Bu sayı bazı günlerde 750-800’ü bulmaktadır.

HGS uygulaması PTT çalışanlarının iş yükünü artırmıştır:

Kamu kurumlarını küçülten AKP politikalarından nasibini alan kurumlardan birisi de Karayolları Genel Müdürlüğü’dür. Çeşitli gerekçelerle otoyollardaki personel sayısı azaltılmış, çalışanlar atıl duruma düşürülmüştür. Karayolları Genel Müdürlüğü personeli tarafından kolaylıkla yapılabilecek HGS işlemleri, personelin atıl duruma getirilmesine sebep olan “politikalar” yüzünden zaten iş yükü altında ezilen PTT çalışanlarının sırtına yüklenmiştir.

Karayolları Genel Müdürlüğü verilerine göre Yılın 8 aylık bölümünde köprü ve otoyollardan geçen araç sayısı 239 milyon 453 bin 989 olduğu belirtilirken,

PTT yönetiminin hiçbir planlamaya dayanmadan başlattığı HGS uygulamasıyla çalışanlarını ne kadar zor duruma düşürdüğü görülmektedir.

Bu arada uygulamayla birlikte sorunlar da başladı. Gerekli teknik altyapı hazırlanmadığı için sistemde meydana gelen arızalar nedeniyle HGS hizmetinden yararlanmak isteyenler de mağdur olmaya başladı.

Her fırsatta ekran karşısına geçerek küçücük işleri bile çok büyük bir iş başarmış edasıyla satarak şov yapmayı gelenek haline getiren Ulaştırma Bakanı’nın birazcık ta çalışanların sorunlarıyla ilgilenmesi gerektiğini hatırlatmak istiyoruz.

PTT yönetimi hiçbir yeni işe HAYIR dememekte ve yapacağı her işlemden alacağı YÜZDELİK payı hesaplamaktadır.

PTT’nin HGS uygulamasını yapmaya girişirken hangi planlamayı yaptığını kamuoyuyla paylaşmanızı bekliyoruz.

PTT bu iş için herhangi bir yeni istihdama gitmiş midir?

Çalışanların otoyol gişelerine ulaşabilmesi ve evlerine dönebilmesi için hangi önlemleri almıştır?

Çalışanların işyerindeki ihtiyaçlarını karşılamak için hangi önlem alınmıştır?

HGS satışı yapılacak yerlerdeki teknik altyapı hazırlanmış mıdır?     24.09.2012

 

                                                                         HABER-SEN

                                                              MERKEZ YÖNETİM KURULU

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

GAZETECİLİĞİN SORUNLARI CEMİYETLER, SENDİKALAR VE KONUNUN TARAFLARIYLA KONUŞULDU

Türkiye’de gazetecilik ciddi ve sıkıntılı bir dönemden geçmektedir. Medya sivil toplum kuruluşları, sendikalar, cemiyetler dayanışma ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

sixteen − 2 =

Örnek Resim