Anasayfa / HABERLER / ÜNVER KAFTANCIOĞLU İÇİN MECLİSTE ÖNERGE VERİLDİ…

ÜNVER KAFTANCIOĞLU İÇİN MECLİSTE ÖNERGE VERİLDİ…

Arkadaşımız Üner KAFTANCIOĞLU yalnız değildir. Haber-Sen mücadeleye devam ediyor. Üyemiz ve temsilcimiz ünver KAFTANCIOĞLU için TBMM İstanbul Milletvekili Süleyman ÇELEBİ, arkadaşımızın işten çıkartılması ile ilgili soru önergesi verildi.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA

 

         Aşağıdaki sorularımın Başbakan Yardımcısı Sayın Yalçın Akdoğan tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

Saygılarımla.

                                                                                                                                Süleyman Çelebi

İstanbul Milletvekili

AKP iktidara geldiği günden bugüne kadar Türkiye’nin birçok kurumunda özellikle Medya ve iletişim alanında ve TRT ‘ de iktidara yandaş olmayan ve muhalif görülen çevreler bir bir sürülmeye, işten çıkarılmaya, baskı uygulanmaya, ikna odalarına çekip çalışanlara tehditler etmeye devam edilmekte. Hükümet Basın Yayın ve Enformasyon alanını bir tür toplumun algısını yönetmekte bir merkez haline getirmek istiyor. Bu yüzden kendine ayak bağı olacak kişileri yollarından çekmek istiyor. Bu halkın vergileriyle ayakta duran kurumların sadece iktidara yönelik propaganda ve algı yönetiminin merkezleri haline gelmesi İktidarın ülkenin kaynaklarını kendi çıkarları için kullandığını da göstermektedir.

Bunun bir örneğini de yakın zamanda 27 yıldır Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nde “Çözümleyici” unvanıyla görev yapan Ünver Kaftancıoğlu,nun 3 Mart 2015 tarihinde işten atılmasıyla yaşadık.  Kaftancıoğlu Haber-Sen’ in işyeri temsilcisi, dahası eski Yönetim Kurulu üyesidir.

Kaftancıoğlu 27 yıllık çalışma hayatının son 15 yılını bilgi işlem biriminden farklı birimlerde çalışarak geçirmiş, bu esnada bilgi işlem alanında sayısız yenilik ve ilerleme gerçekleşmiştir. Bu 15 yıllık süre içinde bilgi işlem alanında hiçbir eğitim almayan Kaftancıoğlu, geçtiğimiz günlerde yeniden bilgi işlem birimine atanmış, kendisine göstermelik bir sınav yapılmış ve “bu alanda yetersizsin” denilerek işten atılmıştır.

Bu haksız hukuksuz bir mizansen gibi gerçekleşmiştir.

Ünver Kaftancıoğlu’nun iş akdi, yeni programlama dillerini bilmediği için feshedilmemiştir.

Ünver Kaftancıoğlu’nun iş akdi, kararlı bir sendika yöneticisi olduğu, her gün gözümüzün önünde onlarcası yaşanan haksızlıklara karşı çıktığı ve bunları yapanlarla mücadele etmesi anlaşılan o ki bazı çevreleri rahatsız etmiş.

Bu nedenle;

1-       2001- 2015 yılları arasında TRT’ de ve Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünde kaç kişinin yeri değişmiş, kaç kişi sürgün edilmiş kaç kişi işten çıkarılmıştır?

2-      Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü bir tür algı yönlendirme merkezi olarak mı faaliyet göstermek için tasarlanmaktadır?

3-      27 yıldır Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nde görev yapan Ünver Kaftancıoğlu’nu 15 yıldır görev yapmadığı bir alana atayıp sonrada bu alanda yetersizsin diyerek işten çıkarılmasını hakkaniyetli buluyor musunuz?

4-      Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün hizmet içi eğitimleri yok mudur? Hizmet içi eğitimle 27 yıl emek vermiş bir personeli atandığı göreve hazırlamak yerine bir sınavla işine son vermenin amacı nedir?

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

GAZETECİLİĞİN SORUNLARI CEMİYETLER, SENDİKALAR VE KONUNUN TARAFLARIYLA KONUŞULDU

Türkiye’de gazetecilik ciddi ve sıkıntılı bir dönemden geçmektedir. Medya sivil toplum kuruluşları, sendikalar, cemiyetler dayanışma ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 × 1 =

Örnek Resim