Anasayfa / MANŞET / 11.10.2022 TARİHİNDE TRT GENEL MÜDÜRÜ MEHMET ZAHİD SOBACI İLE BİR GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRDİK.

11.10.2022 TARİHİNDE TRT GENEL MÜDÜRÜ MEHMET ZAHİD SOBACI İLE BİR GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRDİK.

Görüşmeye TRT Genel Müdür Mehmet Zahid Sobacı, Genel Müdür Yardımcısı Fethi Fahri Kaya, İnsan Kaynakları Dairesi Başkanı Zeki Koç, Haber-Sen Genel Başkanı Mesut Balcan ve Basın Yayın İletişim ve Sosyal Dış İlişkiler Sekreteri Banu Savaş, Haber-Sen 1 No.lu Şube Kadın Sekreteri Pınar Şenel ve Örgütlenme Sekreteri Melike Arslan katılım sağladı.

Toplantıyla ilgili konu başlıkları ve içerikleri;

1-Görevde Yükselme Sınavı:

Sınav konusunu her yönüyle dile getirdik. Özellikle Yapım Yayın Görevlisi Sınavının sınav aşamalarında yaşanan sıkıntıların ve ortaya çıkan sonuçların, arkadaşlarımız üzerinde yarattığı huzursuzlukları anlattık.
Genel Müdür Mehmet Zahid Sobacı, Genel Müdür Yardımcısı Fethi Fahri Kaya ve İK Daire Başkanı Zeki Koç’un kadro ve unvanlar konusunda bir çalışma başlattığını söyledi. Sendika olarak Genel Müdür Yardımcısı Kaya ile bu konuda daha önce birkaç kez görüştüğümüzü, 2019’da başlatılan skala çalışmasının tamamlanması ve 2000 kadar emekçinin kadrolarının düzenlenmesi gerektiğini ilettik. Çalışmada bir tek bizim değil, diğer sendikaların katılımıyla oluşan bir komisyonun da görev alması talebimizi yineledik. Eğer uygun görür ve yardımcılarını yetkilendirirse kadro tanımları ve cetveller konusunda yaptığımız çalışmaları kendilerine iletebileceğimizi belirttik.
İş barışı, pek çok farklı vesileyle dile getirdiğimiz bir tema oldu. Sınav konusuna zaten bunu telaffuz ederek başlamıştık. Bir de Kamu Çalışma Yaşamında Etik ve Mevzuat konulu eğitimlerin düzenli olarak ve zorunlu katılımlı olarak düzenlenmesini istedik.

2- Özel Hukuka Tabi  Personel:

Genel Müdür Mehmet Zahid Sobacı, ÖHT(Özel Hukuka Tabi)’li personelin kadroya geçirilmesi konusunun henüz  netleşmediğini söyledi. Sadece TRT’de değil tüm kamuda bir değişiklik planlandığı için, konunun Çalışma Bakanlığı’nda olduğunu ve üzerinde çalışıldığını söyledi. Bu kapsama TRT’nin dâhil olup olmadığının netleşmediğini aktardı.
İK Daire Başkanı Koç kurumdaki personel oranını “Yüzde 60 kadrolu, yüzde 40 ÖHT’li” olarak açıkladı.
Bu bağlamda liyakat konusunu dile getirdik. Yüksek uzmanlık gerektirmeyen unvanlardaki ÖHT yapılanmasına dikkat çektik. Kurumda 20-30 yıldır asli kadrolarda çalışan emekçilerin sorunlarının hızlıca çözülmesi ve iş barışını bozan bu durumun, liyakate uygun kadro tanımlarıyla çözülebileceğini ilettik.

3- Promosyon:

Genel Müdür Mehmet Zahid Sobacı, promosyon miktarı için her kurumun kendi benzerleriyle karşılaştırma yapması gerektiğini söyledi.
Sendikamızın bir ücret zikretmediğini, ortalama maaş x 3 yıl üzerinden bir rakam belirlenmesini istediğimizi söyledik. Daha önce kuruma ilettiğimiz promosyon çalışmasını tekrar ilettik.
TRT Genel Müdürü Prof. Dr. Sobacı, bankalarla yapılan görüşmenin daha sonlanmadığını, kamu ölçeğinde en yüksek olan ücreti almayı arzu ettiklerini ilave etti.

4-Gıda Yardımı:

Bu konuyu da iş barışı kapsamında dile getirdik. Gıda yardımını Destek Hizmetleri birimi hariç herkesin aldığını ilettik. Ayrıca, üniteler arasındaki farklı uygulamalara da dikkat çektik. İstanbul Radyosunda paket adedi bazında eşit sayıda dağıtırken, Ankara Radyosu’nun gramla dağıtması konusunu söyledik. TRT Genel Müdürü Prof. Dr. Sobacı, üniteler arasında fark olmaması gerektiğini ve konuyu inceleyeceklerini söyledi.

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

ÜÇ FİDANIMIZI VE ÇINARIMIZI EMEK VE DEMOKRASİ MÜCADELEMİZDE YAŞATACAĞIZ!

Bugün 6 Mayıs. Demokrasi ve özgürlük mücadelesi veren, Deniz Gezmiş’in, Yusuf Aslan’ın Hüseyin İnan’ın idamının ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

sixteen + eight =

Örnek Resim