Anasayfa / MANŞET / 15-16 Haziran Direnişi Mücadelemize Işık Tutmaya Devam Ediyor!

15-16 Haziran Direnişi Mücadelemize Işık Tutmaya Devam Ediyor!

İşçi sınıfının, ezilenlerin 15-16 Haziran 1970 direnişi Türkiye’nin toplumsal mücadeleler tarihinin de en önemli dönüm noktalarındandır.

On binlerce işçinin ortaya koyduğu mücadeleci tutum, inanç, cesaret ve kararlılık, aradan geçen onca yıla karşın bugün bile hafızalarımızdaki yerini korumaktadır. Aradan 49 yıl geçmesine rağmen, 15–16 Haziran direnişinin bugün hala hatırlanıyor olması, işçilerin sendikal haklara yönelik olarak gerçekleştirilen saldırılara karşı doğru tutumlar benimsendiğinde ne kadar önemli kazanımların elde edilebildiğini göstermektedir.

15-16 Haziran, üretimden gelen gücün en etkin şekilde kullanılmasının nadir örneklerinden biridir. 15-16 Haziran üretimden gelen gücün etkin ve yaygın biçimde kullanılması durumunda sermayenin saldırılarının nasıl püskürtüleceğini deneyimleyerek bizlere göstermiştir.

Direnişin ortaya çıkardığı mücadele azmi, kararlılık, özgüven sadece 70’li yıllara değil günümüze kadar da önemli bir miras olarak yönümüzü, doğrultumuzu belirlemeye devam etmektedir.

Dünyada ve ülkemizde emekçilerin, işçi sınıfının karşı karşıya kaldığı saldırılar değişmemiş, daha da çeşitlenerek ve derinleşerek artmıştır. 1970 yılında direngen işçi örgütlülüğünü geriletmek, etkisizleştirmek için sendikal barajlar getirmek isteyen zihniyet bugün de yeni barajlarla, grev yasaklarıyla, toplu ve tek tek işten çıkarmalarla, yandaş sendikalarla, ayrımcılıkla, her türlü baskı ve engellemeyle yine iktidardadır.

15-16 Haziran direnişinin 49. yılında işçi sınıfı/emekçiler sermayenin iş güvencesinin tümüyle ortadan kaldırılmasını, kıdem tazminatının fon eliyle yağmalanmasını, emeklilik haklarının budanmasını hedefleyen yeni bir saldırı dalgası ile karşı karşıyadır.

Sermayenin saldırıları ve neo liberal taarruza rağmen 15-16 Haziran mirası, bilinci ve yol göstericiliğiyle emekçilerin mücadelesi de yükselerek devam ediyor.

Sermayenin saldırıları 15-16 Haziran direnişinin de temel ilkesi olan birleşik ve ortak mücadele ile elbette durdurulacak, püskürtülecektir.

Türkiye işçi sınıfının mücadele tarihine altın harflerle yazılan 15-16 Haziran 1970 Direnişini, 49. yıldönümünde bir kez daha coşkuyla selamlıyoruz.

Bizler de, KESK’e bağlı sendikalara üye yüz binlerce kamu emekçisi olarak; 15-16 Haziran Direnişinin 49. yıldönümünde, özgür, eşit, laik, barış içinde bir arada bir yaşam ve güvenceli ve güvenli bir çalışma hayatı için mücadelemizi kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz.

YÜRÜTME KURULU

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

GAZETECİLİĞİN SORUNLARI CEMİYETLER, SENDİKALAR VE KONUNUN TARAFLARIYLA KONUŞULDU

Türkiye’de gazetecilik ciddi ve sıkıntılı bir dönemden geçmektedir. Medya sivil toplum kuruluşları, sendikalar, cemiyetler dayanışma ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

twelve − 8 =

Örnek Resim