Anasayfa / MANŞET / Uluslararası Mücadele devam ediyor!

Uluslararası Mücadele devam ediyor!

Haber-Sen’in UNI Posta Seksiyonu Başkan Vekili Dimitris Theodorakis ve Seksiyon Uzmanı Loic Verreman ile gerçekleştirdiği toplantıda önemli konular ele alındı. Başkan Mesut Balcan, Genel Sekreter İbrahim Damatoğlu ve Kadın Sekreterimiz Ayşe Noyan Koluman’ın katıldığı toplantı online düzenlendi.

UNI yetkilileri öncelikle, son dönemdeki Sendikamıza yönelik sürgünlerin takipçisi olduklarını, kazanımlardan memnuniyet duyduklarını ve dayanışmaya devam edeceklerini ifade ettiler.

Sırasıyla söz alan Sendika Yöneticilerimiz PTT özelindeki son durumları UNI’ye aktardı.

Türkiye’deki siyasi süreci ve bunun PTT’ye yansımalarını aktaran Başkan Balcan, her türlü baskı, mobbing, sürgün ve açığa almalarda Sendikamızın kararlılıkla mücadele ettiğini örnekleriyle aktardı. Önceki dönem başkanımız Musa Özdemir’in durumuyla ilgili son gelişmeleri de UNI yetkilileri ile paylaştı. Ayrıca, personel eksikliği, ağır iş yükü, PTT’nin eşitsizliklere neden olan parçalı personel yapısı, gelir adaletsizliği gibi konuları da aktardı.

Genel Sekreterimiz İbrahim Damatoğlu, PTT’nin Pandemi sürecindeki çalışmalarının Sendikamız tarafından rapor haline getirildiğini ve bunun kitap olarak bastırılarak üyelerimize ulaştırıldığını söyledi. Pandemi sürecinde üyelerimizle dayanışma halinde olduğumuzu ifa etti.

Kadın Sekreterimiz Ayşe Noyan Koluman, özellikle kadın çalışanların Pandemi sürecindeki durumunu değerlendirdi. Pandeminin fırsat bilinerek siyasi erk ve yönetim tarafından kadın kimliğinin nasıl baskılanmaya çalışıldığını aktardı.

UNI Posta Seksiyonu Başkan Vekili Dimitris Theodorakis, Mayıs ayı sonunda düzenlenecek uluslararası toplantıda Kadın Emekçiler konusunun ele alınacağını ve Sendikamızın deneyimlerinin bu toplantıda yer alması gerektiğini önemsediklerini ifade etti. Ayrıca Avrupa Birliği düzeyinde İLO’nun 190’ncı maddesi çerçevesinde yapılan Pandemide Evde Şiddet konusunda da katılımlarımızdan mutluluk duyacaklarını bildirdi.

Posta emekçilerinin aşılanmasının doktorlar ve hemşireler kadar bir zaruriyet olduğuna da değinen Thedorakis, hem kendi hem de halkın sağlığı açısından önemli olduğunu da aktardı.

Dünyada taşeron çalışmanın büyük bir sorun olduğuna da değinen Theodoraksi, egemen kapital sistemin hükümetler üzerinde baskı yarattığı ve bunun da kurumlar tarafından çalışana yönelik bir yaptırım haline dönüştüğünü söyledi. Artık sendikaların ve konfederasyonların birlikte hareket etmesinin zorunluluk olduğunu ifade etti. Dünyada da Pandemi ile posta ve kargo hizmet yükünün arttığını, özellikle Fransa, Hollanda gibi ülkelerde toplu iş görüşmelerinde artık bunların ön plana çıktığına da değinen Theodoraksi, Sendikacılığın burada önemli olduğunu vurguladı.

Seksiyon Uzmanı Loic Verreman da kazanımlarımızdan memnun olduklarını, UNI’ye aktardığımız raporlar doğrultusunda daha etkin uluslararası mücadeleye yönelik birlikte çalışmalar yapacaklarını ifade etti.

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

GAZETECİLİĞİN SORUNLARI CEMİYETLER, SENDİKALAR VE KONUNUN TARAFLARIYLA KONUŞULDU

Türkiye’de gazetecilik ciddi ve sıkıntılı bir dönemden geçmektedir. Medya sivil toplum kuruluşları, sendikalar, cemiyetler dayanışma ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

nineteen − 18 =

Örnek Resim