Anasayfa / MANŞET / Avrupa Sendikalar Konfederasyonu (ETUC) Türkiye’ye kadına yönelik şiddet sözleşmesinden geri çekilme kararını gözden geçirme çağrısı yaptı

Avrupa Sendikalar Konfederasyonu (ETUC) Türkiye’ye kadına yönelik şiddet sözleşmesinden geri çekilme kararını gözden geçirme çağrısı yaptı

Avrupa Sendikalar Konfederasyonu Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanının hükümetin Avrupa Konseyi Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözleşmesi’ndeki imzasını geri çekme kararı geriye gidiş noktasında çok ciddi adımıdır. ETUC Hükümete bu kararını gözden geçirme, kadınların, kızların ve de tüm yurttaşlarının insan haklarını korumaya dair uluslararası yükümlülüklerini tekrardan teyit etme çağrısında bulunmaktadır.

ETUC Genel Sekreter Yardımcısı Esther Lynch “Bu karar Türkiye’deki kadınların haklarına ve [geleceğe dair] umutlarına yönelik ağır bir darbedir, ve kadınların şiddetten korunması, kadına yönelik şiddetin önlenmesine dair politika ile hizmetleri belirlemesi gereken yetkililere yönelik gözetimi azalacaktır. 2019’da sadece Türkiye’de en az 430 kadın cinayeti yaşandı. COVID-19 isi ev içi şiddetin tüm dünyada inkar edilemez bir biçimde artmasına yol açtı. Bu karar Türkiye’deki kadınlar ve kızlar için çok ağır bir sürece işaret etmektedir. BM Kadının Statüsü Komisyonunun devam ettiği sırada böyle bir kararın duyurulması bilinçli bir provokasyondur ve uluslararası işbirliğine yönelik yeni bir muhafazakar saldırıyı temsil etmektedir” dedi.

İstanbul Sözleşmesi çocuk evliliği, evlilik içi tecavüz, ev içi şiddet ve kadın sünneti gibi kadına yönelik şiddetle mücadele etmek, bu şiddeti önlemek için çabaları ortaklaştırlan ilk sözleşmedir.

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

ÜÇ FİDANIMIZI VE ÇINARIMIZI EMEK VE DEMOKRASİ MÜCADELEMİZDE YAŞATACAĞIZ!

Bugün 6 Mayıs. Demokrasi ve özgürlük mücadelesi veren, Deniz Gezmiş’in, Yusuf Aslan’ın Hüseyin İnan’ın idamının ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

16 − 7 =

Örnek Resim