Anasayfa / MANŞET / Binler ‘OHAL değil Demokrasi’ Mitingi’nde Özgürlük Meydanı’nda Buluştu!

Binler ‘OHAL değil Demokrasi’ Mitingi’nde Özgürlük Meydanı’nda Buluştu!

KESK ve TTB’nin çağrısıyla 14 Ocak pazar günü İstanbul Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda buluşan binler, “OHAL değil Demokrasi” dedi. Mitingde özgür, demokratik, adil ve barış içinde bir ülkede yaşamak için birlikte mücadele çağrısı yapıldı.

Bakırköy Dikilitaş’tan, “OHAL’e hayır, ekmek, adalet, özgürlük”, “OHAL/KHK düzenine teslim olmayacağız; birleşelim, örgütlenelim, kazanalım”, “OHAL’de neler oldu?; Bütçe görüşmeleri OHAL koşullarında gerçekleşti, Müfredat ve protokollerle eğitim dinselleşti, 157 gazeteci tutuklandı, Kadro bekleyen yüzlerce emekçi kadro dışı bırakıldı, Varlık fonu doğrudan Saray’a bağlandı, en az beş grev ertelendi”, “OHAL kalldırılsın KHK’ler iptal edilsin”, “Ekmek ve hürriyet için işgal, grev, direniş” “OHAL’de işçi cinayetlerine, hak gasplarına karşı direniyoruz”, “OHAL kaldırılsın, özgürlük istiyoruz” yazılı pankartlarla Özgürlük Meydanı’na yüründü.

Yürüyüş boyunca sık sık, “OHAL değil, demokrasi”, “KHK’ler gidecek, biz kalacağız”, “Direne direne kazanacağız”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Nuriye-Semih onurumuzdur” ve “Özgür basın susturulamaz” sloganları atıldı.

 

       

       

       

       

       

       

       

       

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

TRT’DE YİNE YANGINDAN MAL KAÇIRIRCASINA SINAV AÇILIYOR!

BASINA VE KAMUOYUNA TRT’de Yine Yangından Mal Kaçırırcasına Sınav Açılıyor! TRT Yönetimi 2020 yılında açılan ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

four × 3 =

Örnek Resim