Anasayfa / MANŞET / Emek, Barış ve Demokrasi Anıt Meydanı ve Anma Yeri Sonsuza Kadar Yaşayacak!

Emek, Barış ve Demokrasi Anıt Meydanı ve Anma Yeri Sonsuza Kadar Yaşayacak!

10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Tren Garı önünde gerçekleşen barış mitinginde kaybettiğimiz 103 barış karanfilimiz ve yaralanan 500’ün üzerinde arkadaşımız için KESK, DİSK, TMMOB, TTB ve 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği olarak düzenlediğimiz “Emek, Barış ve Demokrasi Meydanı Anıt Meydan ve Anma Yeri Tasarımı Uluslararası Fikir ve Tasarım Projesi Yarışması”nın kazananı belli oldu.

Yarışmayı, Mimar Pınar Kesim Akbaş’ın ekip başı olduğu, Şehir Plancısı Özge Uysal, Peyzaj Mimarları Mehmet Cemil Aktaş, Şeyma Kahraman, Ecem Sevin, Rumeysa Konuk, Bengisu Doğru, Nagihan Damgacı, Okan Mutlu Akpınar, Hüseyin Hilmi Kezer, Lokman Turunç ve Emre Gökçe’nin hazırladığı proje kazandı.

Yarışma sonucu, Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nde düzenlenen basın toplantısında ilan edildi. KESK, DİSK, TTB ve 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği adına konuşan TMMOB Başkanı Emin Koramaz, yarışmaya 16’sı yurt dışından olmak üzere 39 projenin katıldığını söyledi.

Toplantıda söz alan Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Baki Kerimoğlu da şunları söyledi: “Başkanımız Mansur Yavaş adına herkesi selamlıyorum. Biz de bu projenin paydaşlarından biri olarak, Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak anıt meydanını hayata geçireceğiz.”

EMEK, BARIŞ, DEMOKRASİ ANIT MEYDANI VE ANMA YERİ ULUSLARARASI FİKİR VE TASARIM PROJESİ YARIŞMASI KAZANAN PROJELER

Kazanan proje

BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ:

Mimar Pınar Kesim Akbaş’ın ekip başı olduğu, Şehir Plancısı Özge Uysal, Peyzaj Mimarları Mehmet Cemil Aktaş, Şeyma Kahraman, Ecem Sevin, Rumeysa Konuk, Bengisu Doğru, Nagihan Damgacı, Okan Mutlu Akpınar, Hüseyin Hilmi Kezer, Lokman Turunç ve Emre Gökçe’nin hazırladığı projeye

İKİNCİLİK ÖDÜLÜ:

Peyzaj Mimarı Doruk Görkem Özkan’ın ekip başı olduğu, Mimar Berker Cem Bozbaş, Şehir Plancıları Beyzanur

Akkuş, Çisem Seyhan, Regaip Yılmaz ve Peyzaj Mimarları Selçuk Özkaya, Emre Kul’un hazırladığı projeye,

ÜÇÜNCÜLÜK ÖDÜLÜ:

Peyzaj Mimarı Süleyman Can Çinkılıç’ın ekip başı olduğu, Mimar Halil Eroğlu, Şehir Plancısı Başak İncekara ve Peyzaj Mimarları Ferdi İnanlı ve Burak Baş’ın hazırladığı projeye verildi.

MANSİYON ÖDÜLLERİ:

+ ​Mimarlar Cem Üstün, Öykü Arda, Şehir Plancısı Nur Kardelen Öztürk ve Peyzaj Mimarı Melike Üresin’in hazırladığı proje,

+ ​Mimarlar Görkem Demirok, İzzet Furkan Gezegen, Şehir Plancısı Didem Türk ve Peyzaj Mimarı Bahar Aslan’ın hazırladığı proje,

+ ​Mimarlar Cemre Önertürk, Zeynep Ece Şahin, Şehir Plancısı Ecem Kutlay ve Peyzaj Mimarı Gülçin Özdemir’in hazırladığı projeye verildi.

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

GAZETECİLİĞİN SORUNLARI CEMİYETLER, SENDİKALAR VE KONUNUN TARAFLARIYLA KONUŞULDU

Türkiye’de gazetecilik ciddi ve sıkıntılı bir dönemden geçmektedir. Medya sivil toplum kuruluşları, sendikalar, cemiyetler dayanışma ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

12 − eight =

Örnek Resim