Anasayfa / MANŞET / Görmüyorlar, duymuyorlar, umursamıyorlar…

Görmüyorlar, duymuyorlar, umursamıyorlar…

Görmüyorlar, duymuyorlar, umursamıyorlar…
Bunca canın yanması, kül olmasından, bunca vatandaşın zarar görmesinden, orman ekosistemlerinin yok olmasından, ‘ciddi bir yangın müdahale politikası’ oluşturmayan ve ‘gerekli teknik donanımı ve personeli’ sağlamayan iktidar(lar) sorumludur!
Orman ekosistemi yüzlerce yılda oluşmaktadır. Kapitalizmin yarattığı sanal sınırların yerine esas olanın yaşam ve hava koridorlarının olduğunu bir kez daha gördük. Ormanlar sınırlarla belirlenmiş ülkelerde yer alsalar da hepimizin, tüm canlılarındır. Yanması, yakılması ya da tahrip edilmesi yeryüzündeki tüm canlı yaşamını tehdit eder.
Yangın felaketinin küresel ısınma gerçeği ile ilişkisini görmek gerekiyor. Dünyayı küresel ısınma kaynaklı benzer bir çok felaketin beklediği yıllardır bilim tarafından ortaya konuyordu. Ama bunu görmek istemeyen vahşi kapitalist sermaye, buna çanak tutan iktidar, artık sonumuzu getiriyor.
İnsanları ayrıştıran politikaları, yok edilen su havzaları, ekonomik nedenlerle evlerini terk etmek zorunda kalan orman köylüleri, kapitalistlere peşkeş çekilen maden yatakları, hunharca kesilerek betonlaştırılan orman arazileri, otellerle, saraylarla doldurulan deniz kıyıları… Saymakla, yazmakla bitmiyor verdikleri zararlar…
İktidar(lar)ı acilen bu doymak bilmeyen egolarını terk etmeye, ekosistemlerin bütünlüğünü korumaya, yeryüzünde insan denen varlığın üstün olmadığını kabul etmeye davet ediyoruz.

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

GAZETECİLİĞİN SORUNLARI CEMİYETLER, SENDİKALAR VE KONUNUN TARAFLARIYLA KONUŞULDU

Türkiye’de gazetecilik ciddi ve sıkıntılı bir dönemden geçmektedir. Medya sivil toplum kuruluşları, sendikalar, cemiyetler dayanışma ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

18 − 10 =

Örnek Resim