Anasayfa / MANŞET / KESK 9.Olağan Genel Kurulunu Yaptı.

KESK 9.Olağan Genel Kurulunu Yaptı.

OHAL-KHK Rejimi koşullarında, kamuda ihraçların yaşandığı ve toplumsal muhalefetin susturulmak istendiği bir dönemde “Örgütlü Mücadeleyle Biz Kazanacağız” şiarıyla gerçekleştirdiğimiz 9. Olağan Genel Kurulumuzda, Türkiye ve dünya emek ve demokrasi hareketi bir araya geldi.

Ankara’da 7-8-9 Temmuz tarihlerinde gerçekleşen KESK Genel Kurulumuz Emek ve demokrasi mücadelesinde hayatını kaybedenler anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Genel Kurulumuza, çok sayıda siyasi parti ve emek demokrasi güçlerinin temsilcisi ile uluslararası alandan  ITUC Genel Sekreter Yardımcısı Jaap Wienen, ETUC Danışmanı Patrick Itschert, ILO İşçi Temsilcisi Catelene Passchier, ILO Türkiye Temsilcisi Özge Berber Ağtaş, Almanya İşçi Konseyi Başkanı Andrea Kühnemann, Norveç, İngiltere, Fransa, Kıbrıs, Kore, Sırbistan, Gürcistan, Tunus, İran, İspanya, Danimarka gibi bir çok ülkeden çok sayıda sendikadan temsilci katıldı.

Enternasyonal marşı ile saygı duruşuyla başlayan Genel Kurulumuzda, 10 Ekim Ankara Katliamı’nda hayatını kaybedenlerin fotoğraflarının yer aldığı ve “Katilleri tanıyoruz, Hesabını Soracağız” yazılı pankart asıldı. Ayrıca salona, Kürtçe ve Türkçe yazılı, “Kadın Yaşam Özgürlük”, “Savaşa Hayır”, “OHAL kaldırılsın, KHK’ler iptal edilsin, ihraç edilen, açığa alınan kamu emekçileri görevlerine iade edilsin” pankartları da asıldı.

3 gün süren olan Genel Kurulumuz ilk gün konukların konuşması ile başladı, ikinci gün mücadele hattımız ve siyasal ve sendikal süreç değerlendi ve tartışıldı, son günde ise yeni yürütme kurulumuzun oylanması gerçekleşti.

DİRENENLERE SELAM

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Genel Sekreterimiz Hasan Toprak, OHAL ve KHK’lerle toplumun tüm kesimlerine uygulanan baskılara dikkat çekerek, tarihi bir dönemden geçildiğini söyledi. Toprak, milletvekilleri ve eşbaşkanları içeride olmasına rağmen barıştan vazgeçmeyen Kürtleri, ezilen kadınları, tutuklu gazetecileri, kadınları ve direnenleri selamladı.

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

GAZETECİLİĞİN SORUNLARI CEMİYETLER, SENDİKALAR VE KONUNUN TARAFLARIYLA KONUŞULDU

Türkiye’de gazetecilik ciddi ve sıkıntılı bir dönemden geçmektedir. Medya sivil toplum kuruluşları, sendikalar, cemiyetler dayanışma ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

6 − three =

Örnek Resim