Anasayfa / MANŞET / KESK İzmir Şubeler Platformumuzdan 11 Ocak Mitingimize Çağrı!

KESK İzmir Şubeler Platformumuzdan 11 Ocak Mitingimize Çağrı!

KESK İzmir Şubeler Platformu üyelerimiz “Halk için bütçe, demokratik Türkiye talebi ile 11 Ocak’ta Cumhuriyet Meydanı’nda buluşuyor Gündoğdu’ya yürüyoruz” ve “Oturma eylemimiz 128’inci haftasında” yazılı pankartlarının açıldığı basın açıklamasıyla Konak Meydanı’nda bir araya geldi. Açıklamaya Sanatçı İlkay Akkaya da destek verdi.

 ‘ZORLU YOLLARDA OMUZ OMUZA’

Açıklama öncesi konuşma yapan sanatçı İlkay Akkaya, “Direnen insanın güzelliği kimsede olmuyor, dayanışmak ezilenlerin nezakatidir. Ve biz bu zorlu koşullarla yan yana omuz omuza çok nazik bir şekilde davranarak birbirimize dayanışma içindeyiz. Bunu bir deneyim olarak da değerlendirebiliriz. Sizlerle birlikte olduğum için çok mutluyum” dedi. Akkaya, Çavbella ve Adıyaman türkülerini söyleyerek dayanışmaya destek verdi.

Açıklamayı Eğitim-Sen 2 No’lu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç okudu.

‘HUKUK İKTİDAR PARTİSİNİN ÇİZDİĞİ SINIRLARA HAPSOLMUŞ’

Yıllardır hukukun yok sayıldığını ve adaletin adalet saraylarının duvarlarını süsleyen yaldızlı söz olarak kaldığını belirten Kılıç, “Hal böyle olunca da hukuk iktidar partisinin çizdiği sınırlara hapsolmuş durumda. Arkadaşlarımızın ihraçları üzerinden 41 aylık bir zaman geçti. Geçen bu zaman zarfında hala arkadaşlarımızın itirazları görüşülmedi. Hala arkadaşlarımızın mesleklerini özel sektörde sürdürmeleri engelleniyor, Pasaportlarına el konmuş, seçilme hakları ellerinden alınarak bedel ödetilmeye devam ediliyor. Yaşanan krizlere, savaşlara, yolsuzluklara ve zamlara karşı sessiz kalmamamızı istediler. Ancak yanıldılar. Alanlardayız, itirazlarımızı daha güçlü bir şekilde sürdürmeye devam edeceğiz. KESK olarak itirazlarımızı İstanbul’da, Mersin’de, Diyarbakır’da sürdürdük. Sıra da İzmir var” diye belirtti.

‘DEVASA ARTIŞLAR BÜTÇEYİ ERİTTİ’

Birkaç yıldır güvenlik harcamaları, gizli ödeneklerin ve kalemlerde yaşanan devasa artışların bütçeyi erittiğini kaydeden Kılıç, “Siyasi iktidar savaş politikalarına sarıldıkça kaybeden halklarımız ve emekçiler oluyor. İşte 2020 bütçesinde böyle bir bütçe. Emekçiye, işçiye, toplumsal cinsiyet eşitlikçi politikalara kaynak yok. Yine savaşa, yandaşa, sermayeye kaynaklarımız peşkeş çekilmek isteniyor.İnsanca bir yaşam mücadelemizin önündeki engelleri aşmanın tek yolunun emek karşıtı, sermaye dostu düzenin değişmesinden geçtiğini hep söyledik. Hepimiz biliyoruz ki yüzünü sermayeye sırtını emekçilere dönen bu düzen kendiliğinden değişmeyecek.Üzerimize çöken karanlık bulutları dağıtarak emeğin, barışın, kardeşliğin dünyasını yakınlaştıracak, laik, demokratik bir ülkeyi kuracak yegâne güç bizleriz” ifadelerini kullandı.

 MİTİNGE DAVET

Kılıç son olarak, 11 Ocak Cumartesi günü saat 13.00’te Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilecek mitinge “Buradan bütün İzmirlileri, gençleri, kadınları, işsizleri, vergide adalet isteyenleri, açlık sınırında olan asgari ücrete karşı çıkanları, yaşanacak bir çevre ve doğa diyen dostları, kadın cinayetleri ve şiddetine karşı toplumsal cinsiyet eşitliğini savunan her kesi Gündoğdu Meydanı’nda yapacağımız mitinge çağırıyoruz” sözleriyle katılım çağrısında bulundu.

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

GAZETECİLİĞİN SORUNLARI CEMİYETLER, SENDİKALAR VE KONUNUN TARAFLARIYLA KONUŞULDU

Türkiye’de gazetecilik ciddi ve sıkıntılı bir dönemden geçmektedir. Medya sivil toplum kuruluşları, sendikalar, cemiyetler dayanışma ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

three × five =

Örnek Resim