Anasayfa / MANŞET / Kınıyoruz!

Kınıyoruz!

Bir kez daha bombalar patladı, bir kez daha canlar yitirildi…

Bu sabah İstanbul Beyazıt Vezneciler’de gerçekleşen saldırıda aralarında sivil vatandaşların da olduğu yaşamlarını yitirenlerin ailelerine başsağlığı, içinde üyelerimizin de olduğu yaralılara acil şifalar diliyoruz. Şiddet sarmalını büyütecek, yeni kan ve gözyaşı dışında bir amaca hizmet etmeyecek saldırıyı kınıyoruz…

AKP Hükümeti topluma kanıksatmaya çalıştığı üzere “kararlılık” mesajları verdi, “endişe etmememiz gerektiğini” söyledi, güvenlik zirvesini topladı, dosyalara gizlilik kararı aldı, basın yayın ve sosyal medyaya erişim yasakları getirdi.

Yüzlerce insanımız benzer saldırılarda yaşamını yitirdikten sonraki tavırlarından biliyoruz ki, bir tek yetkili bile istifa etmeyecek, aksine mağduru oynayacaklar!

Yine biliyoruz ki, içte ve dışta savaş konseptinde ısrar eden, toplumsal kaygı ve güvensizlik ortamını kendi hedefleri için desteğe dönüştürmeye çalışan AKP Hükümeti bu şekilde yeni katliamlara davetiye çıkarmaktadır.

Savaş konseptinde ısrar, ölümdür, gözyaşıdır, kutuplaşmadır, acıdır…

İhtiyacımız olan hamasi nutuklar, yayın yasakları, toplumsal öfke ve tepkiyi dindirme amaçlı güvenlik zirveleri değil toplumsal barışı sağlayacak ve ülkemizi uçurumun kenarından çekip alacak demokratik adımların hızla hayata geçirilmesidir.

Bir kez daha yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar diliyoruz…

YÜRÜTME KURULU

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

GAZETECİLİĞİN SORUNLARI CEMİYETLER, SENDİKALAR VE KONUNUN TARAFLARIYLA KONUŞULDU

Türkiye’de gazetecilik ciddi ve sıkıntılı bir dönemden geçmektedir. Medya sivil toplum kuruluşları, sendikalar, cemiyetler dayanışma ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

11 − 9 =

Örnek Resim