Anasayfa / MANŞET / Libya Tezkeresi Geri Çekilmeli, Savaş Politikalarında Isrardan Vazgeçilmelidir!

Libya Tezkeresi Geri Çekilmeli, Savaş Politikalarında Isrardan Vazgeçilmelidir!

Ekonomik kriz ve Suriye politikası başta olmak üzere hem iç hem dış politikada yaşanan gelişmeler sonucunda çıkmaza giren iktidar çareyi yeni bir savaş tezkeresinde aramaktadır.  Libya’ya asker göndermenin hedeflendiği teskere bugün TBMM’de oylanacaktır.

Bugüne kadar Suriye ve Irak başta olmak üzere TBMM’den geçirilen onlarca tezkerenin kalıcı bir çözüm üretmediği aksine yeni sorunları da beraberinde getirdiği açıktır. Buna rağmen Türkiye’de iç ve dış politikada yaşanan tıkanmanın iç savaş halindeki bir ülkeye, Libya‘ya asker gönderme üzerinden aşılmaya çalışılması kabul edilemez.

“Yurtta barış, dünyada barış’ ilkesi ile temelden çelişen bu tür askeri müdahalelerin Türkiye’nin ulusal çıkarlarına değil, AKP’nin çıkar ve amaçlarına hizmet ettiği açıktır. AKP’nin Suriye ile başlayan, bugün Libya ile sürdürülmek istenen hamlelerinin ülkeyi daha fazla çıkmaza sürüklemesi olasılığı hiç de yabana atılacak bir olasılık değildir.

Her geçen gün geriye dönülemez tahribatlar yaratan, halkları birbirine düşman eden AKP’nin savaş politikalarının, emekçilere, insanlığa ve halklarımıza hiçbir yararı yoktur. Ülkemizin, emekçilerin ihtiyacı yeni tezkereler değil, hızla barışı ve demokrasiyi tesis edecek adımların atılmasıdır.  Libya tezkeresi geri çekilmeli, savaş politikalarında ısrardan vazgeçilmelidir! 

KESK olarak Türkiye’yi Libya’da yaşanan iç savaşa taraf olmaya zorlayan her adımın karşısında olduğumuzu belirtiyor, hangi amaçla olursa olsun başka bir ülkeye yönelik her türlü askeri ya da siyasi müdahalenin karşısında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz. Yeni bir tuzağa düşmemek için barış, demokrasi ve halkların kardeşliğinden yana olan tüm kesimleri teskereye ‘hayır’ demeye ve barıştan yana tutum almaya çağırıyoruz.

İktidar güçlerinin uzun süredir can simidi olarak sarıldığı milliyetçilik, din ve mezhep istismarcılığı ve militarizm üstünden yürütülen kara propagandaya karşı, dünyanın neresinde olursa olsun savaş politikaları karşısında barış talebinde ısrar etmeye devam edeceğiz.

                                                                                                                                                            Yürütme Kurulu

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

GAZETECİLİĞİN SORUNLARI CEMİYETLER, SENDİKALAR VE KONUNUN TARAFLARIYLA KONUŞULDU

Türkiye’de gazetecilik ciddi ve sıkıntılı bir dönemden geçmektedir. Medya sivil toplum kuruluşları, sendikalar, cemiyetler dayanışma ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

three × 5 =

Örnek Resim