Anasayfa / MANŞET / TUTUKLU GAZETELECİLER İÇİN İMZA KAMPANYASI

TUTUKLU GAZETELECİLER İÇİN İMZA KAMPANYASI

Çok sayıda gazeteci, aydın, akademisyen ve sanatçının olduğu 105 isim, tutuklu bulunan DİHA muhabirlerinin serbest bırakılması için imza kampanyası başlattı.

Tutuklamalara karşı 105 aydın, gazeteci, sanatçı, akademisyen ve yazar sadece gazetecilik faaliyetlerinden dolayı tutuklu bulunan DİHA muhabirlerinin serbest bırakılması için bir bildiri yayımladı.
Farklı düşünen ve yazan özgür basın emekçilerinin Erdoğan Rejimi’nin hedefi haline geldiği belirtilen bildiride, havuz medyasının niteliksiz propaganda yayıncılığı karşısında, DİHA muhabirlerinin bölgedeki gerçekleri yansıttığı için “örgüt propagandası yapmaktan” tutuklandığı belirtildi.

Bildiride şöyle denildi;

Sadece Türkiye değil bütün dünya biliyor: Farklı düşünen ve yazan tüm özgür basın çalışanları Erdoğan Rejimi’nin hedefi halinde.İsteniyor ki halkımız sadece bu rejimin vermeyi uygun gördüğü haberlerle şartlandırılsın.

Buna son olarak 13 DİHA muhabirinin tutuklanması eklendi.   Havuz medyasının herkesin alay konusu olan niteliksiz propaganda yayıncılığının aksine bölgedeki acı gerçekleri yansıtmak için fedakarca çalışan DİHA muhabirleri, bütün dünyanın gözünün içine baka baka “örgüt propagandası yapmak”tan tutuklandılar.

Biz aşağıda imzaları bulunan çağrıcılar, bölgede yaşanan kirli savaşı tüm çıplaklığıyla halka duyurmaya çalışan DİHA muhabirlerinin derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz.

Ayrıca Türkiye’nin demokrat kamuoyundan,tanınmış gazeteciler için gösterilen dayanışmayı DİHA muhabirleri için de göstermelerini istiyoruz.

İmzacılar, ayrıca Türkiye’nin demokrat kamuoyundan tanınmış gazeteciler için gösterilen dayanışmayı, DİHA muhabirleri için de göstermelerini istedi.

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

GAZETECİLİĞİN SORUNLARI CEMİYETLER, SENDİKALAR VE KONUNUN TARAFLARIYLA KONUŞULDU

Türkiye’de gazetecilik ciddi ve sıkıntılı bir dönemden geçmektedir. Medya sivil toplum kuruluşları, sendikalar, cemiyetler dayanışma ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

20 + 17 =

Örnek Resim