Anasayfa / MANŞET / Yaşasın Bağımsız, Çoğulcu ve Özgür Gazetecilik Mücadelesi….

Yaşasın Bağımsız, Çoğulcu ve Özgür Gazetecilik Mücadelesi….

BASINA VE KAMUOYUNA

2008 yılında 24 Temmuz  Günü  Basın Bayramı olarak ilan edilmiştir.

Fakat yıllardır,  medyanın birkaç uluslararası holdingin elinde toplanmasına, bağımsızlığın yitirilmesine, medya organlarının sayısı artarken içeriğin tek tipleşmesine, gazetecilerin medya patronları ve iktidarların baskısı altında özgürlüklerini daha fazla yitirmesine tanık olduk.

Dünya da yaşanan bu olumsuz saldırılar karşısında, ülkemizdeki gazetecilerin payına düşen daha çok saldırı daha çok gözaltı, daha çok soruşturma, daha çok cezaevi oldu.

Halkın haber alma hakkı için mücadele eden basın mensupları,  gerçeklerin öğrenilmemesini istemeyenler tarafından her türlü saldırıya maruz kalmaktadırlar.

Haber peşinden koşarken fotoğraf makineleri kırılan, cezaevlerine kapatılan,  kitlesel olarak işsizliğe mahkûm edilen ve her türlü baskıya rağmen görevlerine sadakatle bağlı olan gazeteciler hiçbir zaman teslim olmadılar.

Bu 24 Temmuz da, karşı karşıya olduğumuz kara tablonun değiştirilmesinin yolunun örgütlü mücadele ve dayanışmadan geçtiğinin bilinciyle, demokrasi için hep birlikte mücadele şiarımızı yükseltmeliyiz…

Bugün medyayı satın alanlar, kendi himayeleri altında holdingleştirenler, bilmelilerdir ki,  birbirleriyle yarışarak iktidar olabilecekleri bir demokrasinin yaratılması özgür basının varlığına bağlıdır.

“Özgür basını savunmak, gerçeği bilme hakkımız için ayağa kalkmaktır.”

Yaşasın Bağımsız, Çoğulcu ve Özgür Gazetecilik Mücadelesi….         24.07.2019

 

HABER-SEN

                                                                                                          MERKEZ YÖNETİM KURULU

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

GAZETECİLİĞİN SORUNLARI CEMİYETLER, SENDİKALAR VE KONUNUN TARAFLARIYLA KONUŞULDU

Türkiye’de gazetecilik ciddi ve sıkıntılı bir dönemden geçmektedir. Medya sivil toplum kuruluşları, sendikalar, cemiyetler dayanışma ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 × five =

Örnek Resim