Anasayfa / MANŞET / YÜREĞİ YAŞAMDAN VE BİLİMDEN YANA ATAN ŞEBNEM KORUR FİNCANCI’NIN YANINDAYIZ!

YÜREĞİ YAŞAMDAN VE BİLİMDEN YANA ATAN ŞEBNEM KORUR FİNCANCI’NIN YANINDAYIZ!

Sansür yasasının meclisten çıkarılmasının üzerinden 24 saat geçmeden iktidar blokunun bu yasa ile ne yapmak istediği net olarak gözler önüne serilmiştir.

TTB Merkez Konsey Başkanı ve Adli Tıp uzmanı Şebnem Korur Fincancı’nın kendi uzmanlık alanına dair yaptığı açıklamalar nedeniyle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından hedef gösterilmesi ve ardından başlatılan linç kampanyası kabul edilemez.

Şebnem Korur Fincancı sadece ülkemizde değil dünyada da adli tıp alanındaki yetkinliğiyle, yaşamın ve yaşatmanın yanında olmasıyla; demokratik değerleri savunmasıyla bilinen ve saygı duyulan bir bilim insanıdır.

İktidarın görevi hakikat arayışçılarını tehdit etmek, susturmak değil kamuoyunda oluşan soruları yanıtlamak, hassasiyeti gidermektir. Bunu yapmak yerine barış ve insan hakları savunucularının tehdit edilmesini, susturulmaya çalışılmasını doğru bulmuyor, kabul etmiyoruz.

KESK olarak; emek, barış ve demokrasi mücadelesinde birlikte yol yürüdüğümüz, düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında görüşlerini ifade eden Şebnem Korur Fincancı’nın hedef gösterilmesini kınıyor, ölümün değil yaşamın yanında olan hocamız ile dayanışma içeresinde olduğumuzu, olacağımızı belirtiyoruz.

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

GAZETECİLİĞİN SORUNLARI CEMİYETLER, SENDİKALAR VE KONUNUN TARAFLARIYLA KONUŞULDU

Türkiye’de gazetecilik ciddi ve sıkıntılı bir dönemden geçmektedir. Medya sivil toplum kuruluşları, sendikalar, cemiyetler dayanışma ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

seventeen − 13 =

Örnek Resim