Anasayfa / Basın Açıklamaları / PTT Genel Müdürlüğü Önü Müdahale sonrası Basın Açıklaması

PTT Genel Müdürlüğü Önü Müdahale sonrası Basın Açıklaması

Bugün (17.12.2020) PTT Genel Müdürlüğü önünde Genel Sekreterimiz İbrahim Damatoğlu’nun sürgünü ile ilgili yapmak istediğimiz basın açıklamamıza, polis saldırdı.

KESK Merkez Yürütme Kurulu ve KESK’e bağlı sendikalarımızın Merkez Yönetim Kurulları’nın da katılım sağladığı basın açıklamamıza polis iki koldan saldırdı.

Saldırı sonrasında Genel Merkezimiz önüne gelerek basın açıklamamızı gerçekleştirdik.  Basın açıklamamızı Genel Başkanımız Mesut BALCAN okudu. Ardından KESK Eşbaşkanı Aysun GEZEN PTT’de pandemi döneminde yaşanan sorunları dile getirdiğimiz için yaşadığımız sürgünler ve  şu anda İstanbul PTT Başmüdürlüğü önünde oturma eylemi yapmakta olan PTT işçilerinin sorunlarını da dile getirdi.

Basın açıklamamız sırasında CHP Zonguldak Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Deniz Yavuz Yılmaz da aramıza katılarak, PTT’de yaşanan yolsuzluklar, sürgünler ve işten atılmalara değindi.

Basın açıklamamızın tam metni:

BASINA VE KAMUOYUNA

Haber-Sen’i susturamadılar, Genel sekreterimizi sürgün ettiler!”

susmayacağız!… suSturamayacaksınız!…

PTT Emekçileri, Covid-19 Pandemisi sürecinde, yoğun bir şekilde çalışarak milyonlarca yurttaşa hizmet üretmeye devam etmektedir. Aynı zamanda sağlık emekçilerinden sonra sahada en aktif çalışan ve bu süreçten etkilenen emekçilerdir.

Posta Emekçilerine enfeksiyon riskiyle ilgili bilgilendirmenin yapılması, gerekli ve yeterli ekipmanın sağlanması, tüm işyerlerinin ve araçların düzenli aralıklarla dezenfekte edilmesi, tüm çalışma alanlarının sosyal mesafe kurallarına göre yeniden düzenlenmesi ve tüm dağıtım süreçlerinin riski en aza indirecek biçimde yeniden tasarlanması zorunluluk iken yetersiz tedbirlerle gerek PTT çalışanlarının ve gerekse de yurttaşların sağlığı tehlikeye atılmaktadır.

Haber-Sen olarak salgının başından itibaren tüm önlemlerin alınması, olumsuz çalışma koşullarının düzeltilmesi amacıyla yaptığımız basın açıklamaları ve sosyal medya çalışmaları sonrasında üyelerimiz ve yöneticilerimiz sürgün edilmişti.

Sendikamızın gerçekleri dile getirmesinden rahatsız olan PTT yönetimi şimdi de Haber-Sen Genel Sekreteri İbrahim DAMATOĞLU’nu Zonguldak’tan Şanlıurfa Akçakale’ye sürgün ederek yasalara aykırı, hukuksuz işlem yapmıştır.

PTT yönetimi 4688 Sayılı Kanun’un 18. maddesine göre ve aynı zamanda İLO’nun 151 sayılı ve 87 No’lu Sözleşmelerine göre yapılmaması gerekeni yapmıştır.

Sendikal hakların, sendika üye ve yöneticilerinin Anayasa, yasa ve uluslararası sözleşmelerle korunduğunu, sendika yöneticisinin görev yerinin değiştirilmesinin yasalara aykırı olduğunu çok iyi bilen PTT yönetimi Genel Sekreterimizi sürgün ederek sendikamızı susturma çabası içine girmiştir.

Çalışma koşullarının iyileştirilmesini ve pandemiye karşı tedbirlerin hayata geçirilmesini talep eden emekçilerin sürgünü insanlık suçudur. Sendikal örgütlenmeye ve demokratik hak mücadelesine vurulmak istenen bir darbedir, bu asla kabul edilemez!

PTT Genel Müdürlüğünün sorumluluğu, tüm toplumun sağlığını tehdit eden pandemi sürecinde, büyük bir özveri ve sorumluluk bilinciyle çalışmaya devam eden, hizmet üreten üyelerimizin ve diğer PTT emekçilerinin haklı taleplerini karşılamaktır. Sendikal hak ve özgürlükler çerçevesinde dile getirilen nitelikli kamusal hizmet talebini ve sendikal faaliyetleri baskı kurarak engellemeye çalışmak değildir.

Kurulduğu günden bu yana nitelikli kamusal hizmeti savunan Sendikamız HABER-SEN, haksız ve hukuksuz uygulamalara karşı her koşulda mücadele etmiştir; bugün de bu mücadelesini sürdürmektedir. Sürgünlere, özelleştirmeye, güvencesiz ve esnek çalışmaya, performans sistemine yani çalışma hayatında iş barışını bozan tüm uygulamalara karşı sesini yükseltmiştir; bundan sonra da güçlü biçimde itirazını sürdürecektir.

Sendikamız Merkez Yönetim Kurulunun aldığı karar gereği, Genel Sekreterimiz İbrahim DAMATOĞLU’ nun sürgünü geri alınana kadar eylem ve etkinliklerimiz devam edecektir.

PTT Yönetimine sesleniyoruz… Haksız Hukuksuz kararınızdan vazgeçin…    Sendikamız Genel Sekreteri İbrahim DAMATOĞLU’nun  Sürgününü Durdurun.. Sendikamız üzerindeki baskılarınıza son verin.   17.12.2020

                                                                                                                                                                             HABER-SEN MERKEZ YÖNETİM KURULU

YAŞASIN KESK YAŞASIN HABER-SEN!…

SÜRGÜNLER BİZİ YILDIRAMAZ!…

BİZ KAZANACAĞIZ!…

 

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

UNI Avrupa Posta & Lojistik Komite Toplantısı HABER-SEN olarak üye ve yöneticilerimizin meşru sendikal faaliyetleri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

three × five =

Örnek Resim