Anasayfa / DUYURULAR / CHP, İPTAL DAVASI AÇTI.

CHP, İPTAL DAVASI AÇTI.

Bilindiği üzere KESK Haber-Sen olarak gerçekleştirmiş olduğumuz tüm eylemlere ve grevlere rağmen PTT’yi Anonim Şirket haline getiren yasa 23 MAYIS 2013 tarihide Cumhurbaşkanlığınca onaylanarak yürürlüğe girmiştir. Sendikamızın mücadelesi devam etmektedir. Halkın malı olan PTT’yi birilerinin mülkü yapan, halkın bu hizmetleri almak için patronların belirlediği ücretleri ödemeye zorunlu kılan ve çalışanları güvencesiz, ücretli köleye dönüştüren yasa için ana muhalefet partisi ile yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde Anayasa Mahkemesine Yasanın İPTALİ için dava açılmıştır.

Başta Kamu hizmetinin özelleştirilemeyeceği, çalışanların ücretli köle zihniyetiyle güvencesizleştirilemeyeceği, Kamu hizmetinin taşeronlaştırılamayacağı için Kamunun eliyle verilmesi gerektiği başta olamak üzere, kanuna aykırı maddeler için 36 sayfalık bir müracaat yapılmıştır.

Sendikamız halkın ve çalışanların zararına olan bu yasanın iptali için ana muhalefet partisine görüşlerini iletmiş ve bunların ışığında CHP 17 Temmuz 2013 tarihi itibariyle ANAYASA MAHKEMESİNE İPTAL BAŞVURUSUNU YAPMIŞTIR.

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

UNI Avrupa Posta & Lojistik Komite Toplantısı HABER-SEN olarak üye ve yöneticilerimizin meşru sendikal faaliyetleri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 × 5 =

Örnek Resim