Anasayfa / DUYURULAR / PTT EMEKÇİLERİNİN SORUNLARININ TAKİPÇİSİYİZ

PTT EMEKÇİLERİNİN SORUNLARININ TAKİPÇİSİYİZ

Merkez Yönetim Kurulu üyelerimiz yaptıkları iş yeri ziyaretlerinde kendilerine aktarılan sorunları aktarmak ve çözüm önerileri iletmek için 02.07.2014 tarihinde saat 15:00 de PTT Genel Müdürü Sayın Osman TURAL ile görüştü.
Görüşmede, ilettiğimiz sorunlar şöyle;

1- KURUM İÇİ SINAVLAR: PTT emekçilerinin kurum içi unvan değişikliği ve görevde yükselme sınavlarının açılmasını beklediklerini, bununla ilgili takvimin açıklanmasını istedik.

  •  PTT Genel Müdürü Sayın Osman Tural, ihtiyaç olan alanlarda sınavların düzenli olarak açılacağını söyledi.

2- TAYİN VE ATAMA DÖNEMİ: Her yıl olduğu gibi tayin döneminde bazı sendika yönetici ve temsilcilerinin çalışanların tayin beklentilerini üyeye tahvil etme çabasında olduğunu “Sendikamıza üye olursan tayinini yaptırırız” diyerek baskı kurduğunu anlattık ve bu tür söylentileri itibar edilmemesi için bir duyuru yayınlanmasını talep ettik.

  • PTT Genel Müdürü Sayın Osman Tural, böyle bir duyurunun yapılacağını bildirdi.

3- KIYAFET SORUNU: İşyeri ziyaretlerimizde dağıtıcı kıyafetleri ile ilgili çok sayıda şikâyet aldığımızı ilettik ve konuyu ayrıntılı olarak konuştuk, T-Shirtlerin sağlığa ve yaz koşullarına uygun olmayan bir malzemeden yapıldığını belirttik.

  •  AYAKKABI: PTT Genel Müdürü Sayın Osman Tural, en büyük şikâyet konusu olan ayakkabıların alındığı şirketin şartnameye uygun ayakkabı teslim etmediği için mahkemeye verildiğini söyledi.
  • T-SHIRT: Başörtülü PTT dağıtıcısı kadın emekçilere kısa kollu yerine uzun kolu T-Shirt verilmesini talep ettik. Önerimiz Sayın Tural tarafından olumlu karşılandı ve gereğinin acilen yapılacağını söyledi.
  • BÖLGESEL KIYAFET: Son dönemlerde sıcakların artması ile birlikte tüm bölgelerde aynı kıyafetin çalışanları sağlığı, motivasyonu, verimi açısından uygun olmadığını belirterek bölgelerin iklim şartlarına göre kılık kıyafet düzenlenmesini, özellikle sahil illerinde dağıtıcılara şort verilmesini istedik. Sayın Osman Tural, önerimizle ilgili gerekli çalışmanın yapılacağını belirtti.

Sendikamız kıyafetlerle ilgili yaşanan sorunların kamuoyu ile paylaşılması için bir basın açıklaması yapacaktır.
4- Son dönemde PTT aracılığı ile verilen banka kredilerinde dolandırıcılık olaylarının arttığı, özellikle sahte kimliklerle kredi çekildiğini ve PTT emekçilerinin mağdur edildiği bilgisini aktardık. Bu sıkıntıların yaşanmaması için bankalarda kullanılan sistemin ve sahte kimlikleri tespit edecek teçhizatın PTT şubelerinde de kullanılmasını talep ettik.

  • Sayın Tural, önlemlerin alınması ve PTT çalışanlarının mağdur edilmemesi için gereğinin yapılacağını söyledi.

5- Dağıtıcıların kullandığı GPS cihazlarının arızalanması sonucu zimmet çıkarılarak ücretin dağıtıcılardan tahsil edilmek istendiğini bu hukuksuzluğa son verilmesini istedik.

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

UNI Avrupa Posta & Lojistik Komite Toplantısı HABER-SEN olarak üye ve yöneticilerimizin meşru sendikal faaliyetleri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

nineteen − 13 =

Örnek Resim