Anasayfa / Basın Açıklamaları / KESK Açıklamalar / DİSK – KESK – TMMOB – TTB – 10 EKİM-DER: Adalet Arayışımız Asla Bitmeyecek!

DİSK – KESK – TMMOB – TTB – 10 EKİM-DER: Adalet Arayışımız Asla Bitmeyecek!

DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği (10 EKİM-DER), 6 Şubat Pazartesi günü Ankara Adliyesi’nde görülecek 10 Ekim Ankara Katliamı davası 2. duruşmasına katılım ve dayanışma çağrısı yapmak amacıyla 3 Şubat 2017 tarihinde ortak bir basın toplantısı düzenledi.

10 EKİM-DER binasında gerçekleştirilen toplantıya Konfederasyonumuz adına Genel Sekreter Hasan Toprak katıldı. Yapılan basın açıklamasının tam metni şöyle:

ADALET ARAYIŞIMIZ ASLA BİTMEYECEK!

Ülkemiz tarihinin şahit olduğu en büyük katliamlardan biri olan 10 Ekim katliamından bugüne kadar tam 16 ay geçti. Sabahın erken saatlerinde emek, demokrasi ve barış isteyen binlerce insanın bayram yerine dönüştürdüğü Ankara Meydanları, insanlık dışı ve alçakça bir saldırıyla kana bulandı.

Katliamın gerçekleştiği günden bu zamana adalet nöbetimiz, adalet mücadelemiz devam ediyor.

Suruç katliamından başlayarak ülkemizin içine çekildiği bu karanlık deniz içinde onlarca insanlık dışı saldırı yaşadık. Saldırıları gerçekleştirenler, yüzlerce insanımızın yaşamına, binlerce insanımızın yaralanmasına neden oldular.

En son yılbaşı gecesi İstanbul’da yaşanan ve 40 kişinin canice öldürülmesi ile sonuçlanan saldırının failleri yine aynı. Dün emek, barış ve demokrasi isteyenlere, Gaziantep’te düğün evimize, insanların yürüdüğü sokaklara, gençlerimize, çocuklarımıza, eşlerimize kast edenler, bugün hala sokaklarda ellerini kollarını sallayarak geziyor. Bu katliamlara göz yumanlar ise kendi çıkarları uğruna ülkemizi bir yangın yerine dönüştürmekte kararlılar.

Bizler, tüm bu gerici karanlığa karşı çıkanlar, ülkemizin kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına her köşesine düşen acılarımızı paylaşarak, gözyaşlarımızı ve öfkemizi gizlemeden adalet için yeniden kucaklaşacağız ve tüm gücümüzle direneceğiz!

Tarih bizleri unutmayacak ve daima iyi hatırlayacaktır! Çünkü bizler o gün emeğin ekonomik-demokratik hakları için, savaşlarda akan kanın ve gözyaşının durdurulması için, demokrasi taleplerimizi haykırmak için Ankara’da buluşmuştuk. Bu isteğimizin bedelini canlarımızla ödedik.

14 ay süresince devam eden adalet nöbetimiz; arkadaşlarımız, eşlerimiz, kardeşlerimiz, çocuklarımız, anne ve babalarımız için süren direnişimizle ilk duruşmaya geldik. Emek-barış ve demokrasi düşmanlarının gerçekleştirdiği katliamla ilgili davanın ilk duruşması 7 Kasım 2016 tarihinde görüldü. Biliyoruz ki bu davada “eylem yapmadan tutuklanamayan”, “kendini patlattıktan sonra hukuka teslim edilen” 3-5 IŞİD’cinin yargılanması yeterli değildir. Bu davada kendine uygun bir rejim arayışı içinde ülkemizi yangın yerine çevirmekten kaçınmayanların, 80 milyon insanımızı ateşe atanların yargılanması gerekmektedir.

Katliamın yaşandığı günden bu yana kayıplarımızın aileleri, yaralılarımızın aileleri ve bu ülkede emekten, demokrasiden ve barıştan yana olan herkesin katılımı ile başlattığımız adalet nöbetimiz Ankara Adliyesi’nde de sürdü. Bizler biliyoruz ki, adalet talebimiz aynı emek, demokrasi ve özgürlük talebimiz gibi, bu ülkenin üzerine kara bulut gibi çökenleri rahatsız ediyor. Biliyoruz ki insanca yaşama hakkımız için verdiğimiz mücadele, bu ülkeyi krizlere, katliamlara, hukuksuzluklara boğanları rahatsız ediyor.

Halklarımıza bu günleri reva görenler hiç heveslenmesinler, bizler bir nefes adalet için dahi olsa mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Bizler halklarımıza yönelik gerçekleştirilen tüm katliamların hesabını sormak için bir an olsun duraksamayacağız.

Toplumu kutuplaştırma ve düşmanlaştırma ile yöneten, tüm ülkeye korkunç bedeller ödetmekten kaçınmayan bu siyasi anlayışa karşı bizim davamız, hangi dilde yakılırsa yakılsın ağıtlarımızla birleşmektir, umutla kucaklaşmaktır. Bizim davamız, bizim amacımız bu toprakları kanla ve gözyaşıyla yoğurarak siyasi amaçlarını gerçekleştirmeye çalışanlardan hesap sormaktır.

Biz bu ülkede iyi olmanın ve iyi kalmanın ne kadar zor olduğunun farkındayız. Zoru başarmak, iyi olmak, iyi kalmak için; yaralılarımız için adaletin sağlanması için 6 Şubat Pazartesi başlayıp 10 Şubat Cuma 2017 tarihine kadar 1 hafta boyunca sürecek duruşmalarımız için Pazartesi saat 10:00’da Ankara Adliyesinde 10 Ekim Katliamı Davası için buluşuyoruz.

Emek, demokrasi ve barıştan yana olan insanları, halklarımızı dayanışmaya davet ediyoruz!
DİSK-KESK-TMMOB-TTB-10 EKİM-DER

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

UNI Avrupa Posta & Lojistik Komite Toplantısı HABER-SEN olarak üye ve yöneticilerimizin meşru sendikal faaliyetleri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 × one =

Örnek Resim