Anasayfa / MANŞET / TRT emekçilerini gelecek kaygısı ve güvencesizlik bekliyor

TRT emekçilerini gelecek kaygısı ve güvencesizlik bekliyor

Haber-Sen Ankara 1 No’lu Şubemiz  3 ve 4 No’lu Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri çerçevesinde TRT Kanunu’nda yapılan değişiklikler hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Haber-Sen Genel Merkezi’nde düzenlenen toplantıda Sendika Yöneticileri ve Avukat Meltem Salman yeni düzenlemelere ilişkin bilgilendirmelerde bulundu.

Avukatımız, kararnamede özellikle “İstihdam fazlası personelin Devlet Personel Başkanlığı’na bildirilerek diğer kurumlara atanması”nı öngören maddesinin emekçiler üzerinde ciddi bir belirsizlik ve kaygı yaratacağını söyledi. Bundan sonra kurumda istihdam edilecek personelin devlet güvencesinden çıkarılarak özel hukuka tabi personel adı altında istihdam edileceğini ifade eden Salman, bunun da iş barışını ciddi anlamda tehdit edeceğinin altını çizdi.

TRT KAMU YAYINCILIĞI DIŞINA ÇIKIYOR

Salman, yeni düzenlemeyle TRT Yönetim Kurulu’nun, Bakanlar Kurulu Kararnamesiyle yerli veya yabancı gerçek veya tüzel kişilerle özel hükümlere tabi olarak ortaklık kurabilmesinin yolunun açıldığını belirterek, bunun TRT’nin kamu yayıncılığı anlayışının dışında çıkarak şirketleşmeye doğru gideceğinin göstergesi olduğunu belirtti. Salman, bununla birlikte bu şirketlerin kurulma sürecinde Kamu İhale Kanunu ve Kamu İhale Sözleşmesinin hükümlerine tabi olmamasının da yapılacak düzenlemeler konusunda bir keyfiyet oluşturacağına dikkat çekti.

YA EMEKLİLİK YA İSTİHDAM FAZLASI

“Teşvik” adı altında emekliliğine az zaman kalmış personelin emekliliğe zorlanmasının  güvencesiz bir istihdam alanı yaratma projesinin bir parçası olduğuna dikkat çeken Salman, bu teşvikten yararlanmak istemeyen personelin istihdam fazlası gerekçesiyle başka kurumlara gönderme tehdidiyle karşı karşıya kalacağını kaydetti.

Haber-Sen Genel Sekreterimiz Burak USTAOĞLU ise yapılan düzenlemelerde birçok maddenin TRT emekçilerinin aleyhine durumlar içerdiğini söyledi. USTAOĞLU, bu tip saldırıların ancak tüm emekçilerin ortak bir mücadele platformunda bir araya gelerek püskültülebileceğini ifade etti.

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

UNI Avrupa Posta & Lojistik Komite Toplantısı HABER-SEN olarak üye ve yöneticilerimizin meşru sendikal faaliyetleri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 × three =

Örnek Resim