Anasayfa / MANŞET / BAYRAM ÇALIŞTIRMASI ANGARYADIR

BAYRAM ÇALIŞTIRMASI ANGARYADIR

BASINA VE KAMUOYUNA

Ulusal bayramlar ve genel tatiller hakkındaki 2429 sayılı yasanın 1. Maddesine göre ramazan bayramı arife günü saat 13.00’de başlar ve 3,5 gündür.

Bayram tatilleri yasal bir hak iken, PTT Genel Müdürlüğünün 2429 sayılı yasaya aykırı bir biçimde 12.06.2017 tarihinde yayınladığı son dakika genelgesi ile iş yoğunluğunu gerekçe gösterip PTT emekçilerinin bayram günü de çalıştırılacağını tebliğ etmesi, emekçinin resmi tatil hakkının gasp edilmesi anlamına gelmektedir.

Önceleri, bayram öncesi ve bitimine denk gelen idari izinleri de tatil olarak vermeyen PTT yönetimi, PTT’nin Varlık Fonuna devrinden sonraki bayramlarda artık kanunda belirtilen resmi tatil günlerini de kullandırtmamakta, son dakika genelge yayınlayarak emekçileri mesaiye çağırmaktadır.

Dağıtımda saldırıya, gişede güvenliksiz çalıştığı için soygun ve gaspa uğrayan, iş yoğunluğu ve personel eksikliği nedeniyle zaten çok çalışmakta olan PTT emekçileri bu şekilde kuralsız ve keyfi uygulamalar nedeniyle bayramlarda da çalıştırılmaya devam ettirildiği için dinlenememekte emek sömürüsü kat be kat artmaktadır.

Bayramlarda işlem adedinin neredeyse sıfır olduğu merkezlerin bayram vesilesiyle çalıştırılmasının, devlet kaynaklarının boşa harcanması olduğu gibi aynı zamanda bayram tatilini ailesiyle birlikte dinlenerek geçirmek isteyen PTT emekçisinin, hafta sonu tatiline de denk gelmesine rağmen tatil ve dinlenme hakkı PTT Genel Müdürlüğünün son dakika genelgesiyle bir kez daha gasp edilmektedir.

Haber-Sen olarak;

PTT emekçilerinin yaşadığı bu antidemokratik uygulamanın ve hak gaspının son bulmasını,

Bu amaçla yayınlanan genelgenin geri çekilmesini,

Yeterli personel alımı yapılarak iş yükünün azaltılmasını ve emek sömürüsünün son bulmasını

Resmi tatillerde emekçilerin çalıştırılmamasını,

İnsan onuruna yaraşır bir çalışma ortamı ve koşulları yaratılmasını istiyoruz.

Haber-Sen olarak tüm bu antidemokratik uygulamalar, angarya çalışma, keyfi uygulamalara ve tüm hukuksuzluklara artık TAMAM diyoruz.  PTT emekçisini hiçe sayan, görmeyen, dinlemeyen tüm uygulamalar son bulana kadar mücadelemize devam edeceğiz.13.06.2018

Yaşasın örgütlü mücadelemiz

Yaşasın Haber-Sen Yaşasın KESK

Direne direne kazanacağız.

 

HABER-SEN

MERKEZ YÖNETİM KURULU

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

UNI Avrupa Posta & Lojistik Komite Toplantısı HABER-SEN olarak üye ve yöneticilerimizin meşru sendikal faaliyetleri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

one × 5 =

Örnek Resim